De Britse modeontwerpster Alice Temperley toonde in London haar zomercollectie '13 aan het grote publiek.

Vanaf het eerste silhouet was al duidelijk dat Temperley London een heel vrouwelijke en elegante collectie had ontwikkeld. We zagen jurken en rokken en vielen op onze knieën voor de terugkeer van de elegante A-lijn, we zagen indrukwekkend uitgedachte lijfjes uit organza, jacquard en satijn, opgeleukt met details uit zijde en borduursels. De collectie baadde in een zomersfeer met rokken die vloeiden, open ruggen, korte jasjes, lichte stoffen en gesofisticeerde tropenhoeden, al dan niet met sluier (lees: muskietennet) in een kleurenpalet waar overheersende kleuren lichtblauw en wit dansten met pioenrood en soms zelfs wat zwart.

Wij zagen referenties naar brave meisjes die eigenlijk zo braaf niet zijn; zedige neklijnen met een open rug, doorschijnende stoffen versierd met strategisch geplaatst zijde, nauw aansluitende broekpakken en body's en heel erg veel ingetogen sexy. De coupes waren vrouwelijk, grafisch en bijzonder elegant.

De Temperleyshow heette niet voor niets Return To Elegance, waarin de ontwerpster zich duidelijk afvraagt of we in dit hectische tijdperk nog wel elegant kunnen zijn. De A-lijnen, de lijfjes, de korte jasjes en het materiaalgebruik bevatten allemaal onmiskenbaar een knipoog naar de late jaren vijftig, silhouetten die wij enkel met een jonge Sophia Loren of Radio Modern-adepten zijn gaan associëren. Schattig, maar onpraktisch, lief en flatterend, maar helemaal niet "nu". Alice Temperley is erin geslaagd om die typische gestructureerde lijnen te combineren met lichte stoffen voor een vloeiend maar toch gekleed effect waar de moderne vrouw zich vandaag ook in zou willen hullen. Hulde.

(Zonnebrillen Cutler&Gros, schoenen Charlotte Olympia)

Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week

De Britse modeontwerpster Alice Temperley toonde in London haar zomercollectie '13 aan het grote publiek.Vanaf het eerste silhouet was al duidelijk dat Temperley London een heel vrouwelijke en elegante collectie had ontwikkeld. We zagen jurken en rokken en vielen op onze knieën voor de terugkeer van de elegante A-lijn, we zagen indrukwekkend uitgedachte lijfjes uit organza, jacquard en satijn, opgeleukt met details uit zijde en borduursels. De collectie baadde in een zomersfeer met rokken die vloeiden, open ruggen, korte jasjes, lichte stoffen en gesofisticeerde tropenhoeden, al dan niet met sluier (lees: muskietennet) in een kleurenpalet waar overheersende kleuren lichtblauw en wit dansten met pioenrood en soms zelfs wat zwart. Wij zagen referenties naar brave meisjes die eigenlijk zo braaf niet zijn; zedige neklijnen met een open rug, doorschijnende stoffen versierd met strategisch geplaatst zijde, nauw aansluitende broekpakken en body's en heel erg veel ingetogen sexy. De coupes waren vrouwelijk, grafisch en bijzonder elegant. De Temperleyshow heette niet voor niets Return To Elegance, waarin de ontwerpster zich duidelijk afvraagt of we in dit hectische tijdperk nog wel elegant kunnen zijn. De A-lijnen, de lijfjes, de korte jasjes en het materiaalgebruik bevatten allemaal onmiskenbaar een knipoog naar de late jaren vijftig, silhouetten die wij enkel met een jonge Sophia Loren of Radio Modern-adepten zijn gaan associëren. Schattig, maar onpraktisch, lief en flatterend, maar helemaal niet "nu". Alice Temperley is erin geslaagd om die typische gestructureerde lijnen te combineren met lichte stoffen voor een vloeiend maar toch gekleed effect waar de moderne vrouw zich vandaag ook in zou willen hullen. Hulde. (Zonnebrillen Cutler&Gros, schoenen Charlotte Olympia) Van Katrin Swartenbroux, verslaggeefster op London Fashion Week