Alexandra Verschueren, die in 2009 afstudeerde aan de Modeacademie in Antwerpen, nam voor de voorstelling van haar zomercollectie haar intrek in een kleine showroom in Parijs.

Ze leerde de kneepjes van het modevak bij onder meer Derek Lam en Proenza Schouler. Haar lichtend voorbeeld is Dries Van Noten, uit wiens handen Alexandra Verschueren in 2010 de Grote Prijs van Hyères in ontvangst mocht nemen. Dat is een belangrijke prijs in de mode-industrie en het winnen ervan betekende een grote duw in de rug voor de beginnende ontwerpster. Daarnaast werd actrice Diane Krüger gespot in een jurk van Alexandra Verschueren.

Alexandra Verschueren is naar Parijs gekomen tijdens de modeweek om haar zomercollectie '13 voor vrouwen voor te stellen aan het publiek. De collectie, die de naam 'Vacuum' kreeg is geïnspireerd op fotografische werk van Tim Lisco. Hij neemt abstracte foto's van treinreizen in Japan. Het inspireerde Verschueren voor haar collectie 'Vacuum'. "Ik voelde me enorm aangesproken door zijn werk. Hij brengt het 'vluchtige' in beeld en dat wou ik in mijn collectie verwerken", zegt Alexandra.

De collectie bestaat uit jurken, hemden, korte rokjes, topjes en een lange jas. Elke ontwerp is uitgebracht in twee kleuren (beige/blauw of pastelgroen/pastelroos). Ook het handelsmerk van Verschueren 'plooiwerk' zit in de collectie, onder de vorm van een jasje en jurk, vervat. "Ik heb de collectie bewust klein gehouden en heel persoonlijk", zegt Alexandra. "Ik wil zo dicht mogelijk bij alles betrokken zijn en doe bijna alles zelf. De kwaliteit moet top zijn en daarom wil ik me focussen op weinig stuks maar wel perfect afgewerkt".

Gek op Japan

Alexandra Verschueren heeft iets met Japan. Voor de 'Vacuum'-collectie kiest ze voor Japanse stoffen, Japanse plooitechnieken en de ontwerpen worden ook geproduceerd in Japan. "Ik hou enorm van de punctuele manier van werken in Japan en de materialen zijn er van topkwaliteit", vertelt Alexandra. Maar in Japan gebruiken ze ook andere technieken voor het vervaardigen van stoffen en kleding. "Voor het produceren van de sweatshirts in Japan wordt een speciale techniek gebruikt. Door het gebruik van een oud systeem, meer bepaald uit de jaren veertig in de Verenigde Staten, is de stof enorm zacht", zegt Alexandra.

Alexandra is erg fier op haar collectie. "Ik ben tevreden met wat ik heb kunnen realiseren en hoop enkel nog maar te kunnen groeien in de toekomst". De collecties van Alexandra Verschueren wordt verkocht in Opening Ceremony en Sien in Antwerpen.

Van onze verslaggeefster in Parijs, Laura Van Roey

Alexandra Verschueren, die in 2009 afstudeerde aan de Modeacademie in Antwerpen, nam voor de voorstelling van haar zomercollectie haar intrek in een kleine showroom in Parijs. Ze leerde de kneepjes van het modevak bij onder meer Derek Lam en Proenza Schouler. Haar lichtend voorbeeld is Dries Van Noten, uit wiens handen Alexandra Verschueren in 2010 de Grote Prijs van Hyères in ontvangst mocht nemen. Dat is een belangrijke prijs in de mode-industrie en het winnen ervan betekende een grote duw in de rug voor de beginnende ontwerpster. Daarnaast werd actrice Diane Krüger gespot in een jurk van Alexandra Verschueren. Alexandra Verschueren is naar Parijs gekomen tijdens de modeweek om haar zomercollectie '13 voor vrouwen voor te stellen aan het publiek. De collectie, die de naam 'Vacuum' kreeg is geïnspireerd op fotografische werk van Tim Lisco. Hij neemt abstracte foto's van treinreizen in Japan. Het inspireerde Verschueren voor haar collectie 'Vacuum'. "Ik voelde me enorm aangesproken door zijn werk. Hij brengt het 'vluchtige' in beeld en dat wou ik in mijn collectie verwerken", zegt Alexandra. De collectie bestaat uit jurken, hemden, korte rokjes, topjes en een lange jas. Elke ontwerp is uitgebracht in twee kleuren (beige/blauw of pastelgroen/pastelroos). Ook het handelsmerk van Verschueren 'plooiwerk' zit in de collectie, onder de vorm van een jasje en jurk, vervat. "Ik heb de collectie bewust klein gehouden en heel persoonlijk", zegt Alexandra. "Ik wil zo dicht mogelijk bij alles betrokken zijn en doe bijna alles zelf. De kwaliteit moet top zijn en daarom wil ik me focussen op weinig stuks maar wel perfect afgewerkt". Gek op Japan Alexandra Verschueren heeft iets met Japan. Voor de 'Vacuum'-collectie kiest ze voor Japanse stoffen, Japanse plooitechnieken en de ontwerpen worden ook geproduceerd in Japan. "Ik hou enorm van de punctuele manier van werken in Japan en de materialen zijn er van topkwaliteit", vertelt Alexandra. Maar in Japan gebruiken ze ook andere technieken voor het vervaardigen van stoffen en kleding. "Voor het produceren van de sweatshirts in Japan wordt een speciale techniek gebruikt. Door het gebruik van een oud systeem, meer bepaald uit de jaren veertig in de Verenigde Staten, is de stof enorm zacht", zegt Alexandra. Alexandra is erg fier op haar collectie. "Ik ben tevreden met wat ik heb kunnen realiseren en hoop enkel nog maar te kunnen groeien in de toekomst". De collecties van Alexandra Verschueren wordt verkocht in Opening Ceremony en Sien in Antwerpen. Van onze verslaggeefster in Parijs, Laura Van Roey