Voor de eerste editie van Vogue Scandinavië strikte het team klimaatactivist Greta Thunberg als covermodel. Ze trekt in het blad en op sociale media van leer tegen de verwoestende gevolgen van de mode-industrie voor mens en planeet. 'Neen, dit is geen "angstporno", maar een zeer redelijke reactie op de alarmerende feiten,' schrijft Knack Weekend-redacteur Lotte Philipsen.

Solid biedt werk aan kwetsbare vrouwen in Peru, Indië en Kenia. Inge Overmeer vertelt hoe de sociale onderneming te werk gaat en hoe de pandemie hun activiteiten beïnvloedt. 'De vrouwen in onze handwerkateliers zijn geen anonieme nummertjes. De ateliers zijn gesloten door de coronacrisis, maar door het persoonlijke contact en wederzijdse vertrouwen kunnen we toch een beetje blijven werken.'

H&M, C&A, Adidas/Reebok, Esprit en M&S prijken bovenaan de Fashion Transparency Index, een jaarlijkse rapport dat onderzoekt welke grote modemerken open en duidelijk communiceren over hun productiemethodes. Marx Mara, Pepe Jeans en Tom Ford bengelen helemaal onderaan.