FAB-store in Hasselt broeiplek voor nieuw modetalent

De Grote Markt van Hasselt verwelkomt binnenkort een twintigtal jonge ontwerpers uit de Euregio Maas-Rijn. Op 4 november opent de organisatie Fashion Across Borders namelijk de deuren van de tijdelijke FAB-store waarin deze ontwerpers hun creaties zullen verkopen.

De Grote Markt van Hasselt verwelkomt binnenkort een twintigtal jonge ontwerpers uit de Euregio Maas-Rijn. Op 4 november opent Fashion Across Borders namelijk de deuren van de tijdelijke FAB-store waarin deze ontwerpers hun creaties zullen verkopen.

De verschillende designers in de FAB-store – waaronder IXX, Céline Pinckers en Lore Langendries – zorgen voor een zeer gevarieerd assortiment aan modeartikelen. Van exclusieve jurken, handgemaakte sjaals en handtassen tot unieke juwelen en hippe T-shirts. Bovendien neemt in maart 2012 een nieuwe lading modegeweld de fakkel over.

Fashion Across Borders wil met dit initiatief de jonge ontwerpers laten proeven van het ondernemerschap zodat ze naast hun creatieve geest, ook hun commerciële kant verder kunnen ontwikkelen. Voor Hasselt zelf is het een ludieke manier om de leegstand tegen te gaan en zich nog meer te positioneren als modestad in binnen- en buitenland.

Regio vol talent

De Euregio Maas-Rijn leverde in het verleden al heel wat memorabele ontwerpers op. Zo staat de nieuwe lading ongetwijfeld te popelen om in de voetsporen te treden van Martin Margiela, Les Hommes, Dirk Bikkembergs of Véronique Leroy (om er maar enkele te noemen). (FDC/VF)

Fab store- Galerij De Ware Vrienden, Grote Markt, Hasselt. Open van 4 november 2011 tot 1 juni 2012

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content