Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat ontwerpster Ann Huybens haar winkel 'Double Face' opende in Gent. Naar aanleiding van die verjaardag creëerde ze de collectie '20 Years Collection Agua 2010', die ze daar tentoon stelt.

Voor deze collectie gebruikte ze de zee als inspiratiebron. De kleuren van de luchtige jurken lijken op te gaan in het decor van de Noordzee. Mosgroen, verschillende tinten blauw en gebroken wit zetten de toon.

De relatief onbekende ontwerpster werkte onder meer voor Les Ballets C de la B, als kostuumontwerper én danser. Het lichaam is het vertrekpunt voor haar creaties. Ze drapeert op en rond het lichaam en daarom is ieder stuk uniek. Ann Huybens maakt ook feestensembles en bruidsjurken op maat. In 2003 opende ze een winkel in Parijs, 'Le Cabinet de Désirs'.

Aïsa Knockaert

20 Years Collection Agua 2010: van 14 februari tot en met 14 maart dinsdag - zaterdag van 13u-18u, Double Face, Trommelstraat 2, 9000 Gent

Het is dit jaar precies 20 jaar geleden dat ontwerpster Ann Huybens haar winkel 'Double Face' opende in Gent. Naar aanleiding van die verjaardag creëerde ze de collectie '20 Years Collection Agua 2010', die ze daar tentoon stelt.Voor deze collectie gebruikte ze de zee als inspiratiebron. De kleuren van de luchtige jurken lijken op te gaan in het decor van de Noordzee. Mosgroen, verschillende tinten blauw en gebroken wit zetten de toon. De relatief onbekende ontwerpster werkte onder meer voor Les Ballets C de la B, als kostuumontwerper én danser. Het lichaam is het vertrekpunt voor haar creaties. Ze drapeert op en rond het lichaam en daarom is ieder stuk uniek. Ann Huybens maakt ook feestensembles en bruidsjurken op maat. In 2003 opende ze een winkel in Parijs, 'Le Cabinet de Désirs'. Aïsa Knockaert 20 Years Collection Agua 2010: van 14 februari tot en met 14 maart dinsdag - zaterdag van 13u-18u, Double Face, Trommelstraat 2, 9000 Gent