Achter iedere couturier staat een sterk team naaisters en een betrouwbare stoffenfabrikant om zijn werk te verwezenlijken. Het Zwitserse bedrijf Abraham was gespecialiseerd in het bedrukken van zijde en heeft onder meer Christian Dior, Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga geruggesteund in hun collecties.

De firma Abraham moest in 2002 noodgedwongen de deuren sluiten, maar liet gelukkig een indrukwekkende collectie van

stalenboeken, couturefoto's en textielen na: het Abrahamachief dat momenteel in het Antwerpse modemuseum getoond wordt.

De tentoonstelling Couture in Kleur vertelt zowel het verhaal van de firma Abraham, als dat van de Europesecouture, kunst en luxe doorheen de 20ste eeuw. Centraal staan de kleurrijke textielbedrukkingen van de firma Abraham. Het MoMu maakte een selectie uit het Abrahamarchief en vulde dit aan met couturesilhouetten van Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent en Balenciaga. In de tentoonstelling experimenteren ook hedendaagse ontwerpers zoals Dries Van Noten, Diane Von Furstenberg en Peter Pilotto met Abrahamprints.

De tentoonstelling Zijde en Prints uit het Abrahamarchief. Couture in Kleur loopt van 13 maar tot 11 augustus in het Antwerpse ModeMuseum

Achter iedere couturier staat een sterk team naaisters en een betrouwbare stoffenfabrikant om zijn werk te verwezenlijken. Het Zwitserse bedrijf Abraham was gespecialiseerd in het bedrukken van zijde en heeft onder meer Christian Dior, Yves Saint Laurent en Cristóbal Balenciaga geruggesteund in hun collecties. De firma Abraham moest in 2002 noodgedwongen de deuren sluiten, maar liet gelukkig een indrukwekkende collectie van stalenboeken, couturefoto's en textielen na: het Abrahamachief dat momenteel in het Antwerpse modemuseum getoond wordt. De tentoonstelling Couture in Kleur vertelt zowel het verhaal van de firma Abraham, als dat van de Europesecouture, kunst en luxe doorheen de 20ste eeuw. Centraal staan de kleurrijke textielbedrukkingen van de firma Abraham. Het MoMu maakte een selectie uit het Abrahamarchief en vulde dit aan met couturesilhouetten van Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent en Balenciaga. In de tentoonstelling experimenteren ook hedendaagse ontwerpers zoals Dries Van Noten, Diane Von Furstenberg en Peter Pilotto met Abrahamprints.