Op 11 februari is het vijf jaar geleden dat de wereldberoemde én geroemde modeontwerper Alexander McQueen uit het leven stapte. Het Victoria & Albert Museum in Londen pakt daarom uit met de enige Europese retrospectieve, die eerder al in het Costume Institute in New York te zien was. In totaal zullen meer dan 200 ensembles en accessoires te zien zijn, van zijn afstudeercollectie van het Central Saint Martin tot zijn allerlaatste collectie uit 2010, die werd afgewerkt na zijn dood.

Dat de expo op veel weerklank mag rekenen, werd al heel snel duidelijk. Alle online voorverkooptickets van de eerste vijf weken, de retrospectieve loopt van 14 maart tot 2 augustus, zijn al de deur uit. Deze tentoonstelling breekt hiermee het record van beste voorverkoop van alle expo's die ooit plaatsvonden in het V&A.

Verlenging

Het museum brengt nu 50.000 nieuwe voorverkooptickets in omloop voor de daaropvolgende weken. Elke dag zullen er ook 200 tickets aan de deur te koop zijn, volgens het 'eerst komt, eerst maalt'-principe, dat meldt The Telegraph.

Daarnaast werd de expo ook met twee weken verlengd, van 14 juli tot 2 augustus. En om echt iedereen optimaal de kans te geven om van de creatieve uitspattingen van de excentrieke ontwerper te genieten wordt het museum ook vroeger en later geopend. (AB)

Op 11 februari is het vijf jaar geleden dat de wereldberoemde én geroemde modeontwerper Alexander McQueen uit het leven stapte. Het Victoria & Albert Museum in Londen pakt daarom uit met de enige Europese retrospectieve, die eerder al in het Costume Institute in New York te zien was. In totaal zullen meer dan 200 ensembles en accessoires te zien zijn, van zijn afstudeercollectie van het Central Saint Martin tot zijn allerlaatste collectie uit 2010, die werd afgewerkt na zijn dood. Dat de expo op veel weerklank mag rekenen, werd al heel snel duidelijk. Alle online voorverkooptickets van de eerste vijf weken, de retrospectieve loopt van 14 maart tot 2 augustus, zijn al de deur uit. Deze tentoonstelling breekt hiermee het record van beste voorverkoop van alle expo's die ooit plaatsvonden in het V&A. VerlengingHet museum brengt nu 50.000 nieuwe voorverkooptickets in omloop voor de daaropvolgende weken. Elke dag zullen er ook 200 tickets aan de deur te koop zijn, volgens het 'eerst komt, eerst maalt'-principe, dat meldt The Telegraph. Daarnaast werd de expo ook met twee weken verlengd, van 14 juli tot 2 augustus. En om echt iedereen optimaal de kans te geven om van de creatieve uitspattingen van de excentrieke ontwerper te genieten wordt het museum ook vroeger en later geopend. (AB)