De iconische bandage jurk van Hervé Léger zag het levenslicht in de jaren tachtig. Sindsdien is het niet weg te denken van de rode loper. Vooral sinds 2007, toen Max Azria het opnieuw lanceerde. Helaas zorgde Patrick Couderc, de voormalige manager van het label in het Verenigd Koninkrijk, voor ophef met beledigende, vrouwonvriendelijke uitspraken.

'Als je een overtuigde lesbische bent en je draagt je hele leven lang broeken, dan wil je geen Leger jurk kopen. Lesbische vrouwen dragen liever butch en sportieve kledij,' vertelde hij aan Mail on Sunday. Een zelfverklaarde kenner van de voorkeur van lesbische vrouwen dus.

Seksistisch & homofoob

Maar ook volslanke dames zouden dit soort jurken beter links laten liggen volgens alwetende Patrick. Zeker zij met 'opvallende heupen en een platte borstkas,' dragen best geen Léger jurk. 'Vrouwen hebben heel wat problemen. Jullie komen binnen in een winkel en passen een jurk voor de spiegel. Vervolgens denken jullie 'argh, ik zie er zo dik uit.''

Eigenlijk is de jurk enkel weggelegd voor jonge, slanke, heteroseksuele vrouwen: 'Dan beseffen jullie dat jullie borsten te laag hangen omdat jullie 55 jaar oud zijn en het tijd wordt dat jullie wat beter bedekt door het leven moeten gaan dan toen jullie 23 waren.'

Het moederbedrijf van Hervé Léger, BCB Max Azria, heeft afstand gedaan van deze uitspraken en Patrick Couderc de laan uitgestuurd. 'De uitspraken van Coudrec zijn niet representatief voor de filosofie van Hervé Léger. We zijn gechoqueerd en ontzet door de uitspraken. Wij bij Hervé Léger vieren net sensualiteit, vrouwelijkheid en glamour zonder enige discriminatie.' (LP)

De iconische bandage jurk van Hervé Léger zag het levenslicht in de jaren tachtig. Sindsdien is het niet weg te denken van de rode loper. Vooral sinds 2007, toen Max Azria het opnieuw lanceerde. Helaas zorgde Patrick Couderc, de voormalige manager van het label in het Verenigd Koninkrijk, voor ophef met beledigende, vrouwonvriendelijke uitspraken. 'Als je een overtuigde lesbische bent en je draagt je hele leven lang broeken, dan wil je geen Leger jurk kopen. Lesbische vrouwen dragen liever butch en sportieve kledij,' vertelde hij aan Mail on Sunday. Een zelfverklaarde kenner van de voorkeur van lesbische vrouwen dus.Seksistisch & homofoob Maar ook volslanke dames zouden dit soort jurken beter links laten liggen volgens alwetende Patrick. Zeker zij met 'opvallende heupen en een platte borstkas,' dragen best geen Léger jurk. 'Vrouwen hebben heel wat problemen. Jullie komen binnen in een winkel en passen een jurk voor de spiegel. Vervolgens denken jullie 'argh, ik zie er zo dik uit.'' Eigenlijk is de jurk enkel weggelegd voor jonge, slanke, heteroseksuele vrouwen: 'Dan beseffen jullie dat jullie borsten te laag hangen omdat jullie 55 jaar oud zijn en het tijd wordt dat jullie wat beter bedekt door het leven moeten gaan dan toen jullie 23 waren.' Het moederbedrijf van Hervé Léger, BCB Max Azria, heeft afstand gedaan van deze uitspraken en Patrick Couderc de laan uitgestuurd. 'De uitspraken van Coudrec zijn niet representatief voor de filosofie van Hervé Léger. We zijn gechoqueerd en ontzet door de uitspraken. Wij bij Hervé Léger vieren net sensualiteit, vrouwelijkheid en glamour zonder enige discriminatie.' (LP)