Het Franse kledingmerk 1.2.3 heeft een duidelijke vernieuwingsoperatie ingezet. In februari pakt het voor het eerst uit met een bruidscollectie en nu heeft het topmodel Eva Herzigova weten te strikken als styliste.

Herzigova zal haar eerste collectie voor 1.2.3 in maart aan de pers voorstellen. Vanaf april ligt ze in de tachtig grootste winkels van het merk.

"We wilden dat Eva meer werd dan enkel een gezicht", aldus Laurent Milchior, adjunct-directeur van de groep Etam waartoe 1.2.3 behoort, gisteren op een persconferentie in Parijs. "Ze zal twee collecties per seizoen ontwerpen gedurende een periode van minstens twee jaar".

Eerste afspraakje

Het Tsjechische model had bij het uittekenen van haar eerste collectie naar eigen zeggen een "vrouwelijke, gesofisticeerde vrouw met een minnaar" voor ogen en "dacht aan wat die zou aantrekken op een eerste afspraakje". Herzigova inspireerde zich ook op haar eigen kleerkast. Het resultaat is een elegante, maar minimalistische lijn, simpel en gesofisticeerd tegelijkertijd. De collectie bevat een dertig tal stuks in pastelkleuren, safari en beige.

De zesendertigjarige schone is niet helemaal aan haar proefstuk toe. Zo ontwierp ze al enkele badpakken en andere kledingstukken voor de geboorte van haar zoon in 2007. Ze zegt in haar carrière de afgelopen twintig jaar geleerd te hebben wat echt belangrijk is aan een kledingstuk: de soepelheid, kwaliteit en verfijnde afwerking.

Ann Heylens.

Het Franse kledingmerk 1.2.3 heeft een duidelijke vernieuwingsoperatie ingezet. In februari pakt het voor het eerst uit met een bruidscollectie en nu heeft het topmodel Eva Herzigova weten te strikken als styliste. Herzigova zal haar eerste collectie voor 1.2.3 in maart aan de pers voorstellen. Vanaf april ligt ze in de tachtig grootste winkels van het merk. "We wilden dat Eva meer werd dan enkel een gezicht", aldus Laurent Milchior, adjunct-directeur van de groep Etam waartoe 1.2.3 behoort, gisteren op een persconferentie in Parijs. "Ze zal twee collecties per seizoen ontwerpen gedurende een periode van minstens twee jaar". Eerste afspraakje Het Tsjechische model had bij het uittekenen van haar eerste collectie naar eigen zeggen een "vrouwelijke, gesofisticeerde vrouw met een minnaar" voor ogen en "dacht aan wat die zou aantrekken op een eerste afspraakje". Herzigova inspireerde zich ook op haar eigen kleerkast. Het resultaat is een elegante, maar minimalistische lijn, simpel en gesofisticeerd tegelijkertijd. De collectie bevat een dertig tal stuks in pastelkleuren, safari en beige. De zesendertigjarige schone is niet helemaal aan haar proefstuk toe. Zo ontwierp ze al enkele badpakken en andere kledingstukken voor de geboorte van haar zoon in 2007. Ze zegt in haar carrière de afgelopen twintig jaar geleerd te hebben wat echt belangrijk is aan een kledingstuk: de soepelheid, kwaliteit en verfijnde afwerking. Ann Heylens.