De 23-jarige fashion addict, radiostem en één-presentatrice mocht voor de tweede keer haar favoriete silhouetten selecteren bij het Deense merk Vila. Dit levert een geslaagde combo op: stoere, edgy maar ook heerlijk winters zachte outfits. En Weekend.be kon al eens neuzen in de nagelnieuwe collectie.

Het Deense Vila staat bekend om een elegante én tegelijk pittige stijl, een perfecte match dus met de spring-in-'t-veld Eva Daeleman. Voor de tweede keer klopte Vila aan bij de presentatrice om haar favoriete items uit de herfst- en wintercollectie te pikken. Geen felle kleuren en fleurige prints, maar stoere, zwarte silhouetten.

'Ik schrok zelf eerst een beetje toen ik de volledige Vila-collectie zag. Zo zwart! Maar toen merkte ik dat het goed past bij mijn witte haren. De combinatie zwart-wit werkt echt wel', aldus een erg enthousiaste Daeleman. 'Maar omdat ik nu niet kon spelen met kleuren, heb ik voor een enorme variatie aan stoffen gekozen. Van de knitwear pull met brokaatprint tot het lederen rokje met kanten afwerking.'

Spelen met fabrics

Stoer, een beetje ruig en mixed-fabrics is zowat de samenvatting van deze capsulecollectie. De silhouetten zijn opgebouwd uit basics (denk donkergrijze en zwarte t-shirts) én fashionitems (een hartje voor de 'military coat'). De mix van materialen levert enkele leuke stukken op. De zwarte broek bijvoorbeeld is een combo van leder en katoen. 'Niet alleen leuk, maar gewoon ook erg handig. Deze broek piept niet, zoals een gewone lederen broek wel zou doen', vertelt Eva Daeleman.

Als we haar om haar favoriete item vragen, dan wijst ze meteen 'de fluffy cardigan met luipaardprint' aan. De langere, grijze wollen mantel kan haar, net als de volledige collectie natuurlijk, ook bekoren. 'Daarom was het ook leuk om de shoot voor deze collectie opnieuw in Kopenhagen te kunnen doen. In de Scandinavische landen is het lekker koud en ik vind het geweldig om me te kunnen induffelen.'

Een stoere vrouw is er twee waard

De zomer lijkt nog niet meteen voorbij, maar na het zien van deze collectie krijgen we zin in de winter. (Onze excuses hiervoor.) Voor wie ongeduldig wordt bij het zien van de beelden, hebben we goed nieuws. Twee silhouetten (die met de luipaardcardigan en het lederen rokje, en de oufit met de printbroek en de blazer) liggen vanaf 27 augustus in de winkels. Op de andere twee looks is het wachten tot 25 september. Bovendien is de collectie erg betaalbaar, de prijzen variëren van 16,95 euro tot 119,95 euro. En volgens Eva is 'een stoere vrouw er twee waard'. Wij zullen met plezier dat advies volgen, en dan minstens twee outfits shoppen! (AB)

De 23-jarige fashion addict, radiostem en één-presentatrice mocht voor de tweede keer haar favoriete silhouetten selecteren bij het Deense merk Vila. Dit levert een geslaagde combo op: stoere, edgy maar ook heerlijk winters zachte outfits. En Weekend.be kon al eens neuzen in de nagelnieuwe collectie.Het Deense Vila staat bekend om een elegante én tegelijk pittige stijl, een perfecte match dus met de spring-in-'t-veld Eva Daeleman. Voor de tweede keer klopte Vila aan bij de presentatrice om haar favoriete items uit de herfst- en wintercollectie te pikken. Geen felle kleuren en fleurige prints, maar stoere, zwarte silhouetten.'Ik schrok zelf eerst een beetje toen ik de volledige Vila-collectie zag. Zo zwart! Maar toen merkte ik dat het goed past bij mijn witte haren. De combinatie zwart-wit werkt echt wel', aldus een erg enthousiaste Daeleman. 'Maar omdat ik nu niet kon spelen met kleuren, heb ik voor een enorme variatie aan stoffen gekozen. Van de knitwear pull met brokaatprint tot het lederen rokje met kanten afwerking.'Spelen met fabricsStoer, een beetje ruig en mixed-fabrics is zowat de samenvatting van deze capsulecollectie. De silhouetten zijn opgebouwd uit basics (denk donkergrijze en zwarte t-shirts) én fashionitems (een hartje voor de 'military coat'). De mix van materialen levert enkele leuke stukken op. De zwarte broek bijvoorbeeld is een combo van leder en katoen. 'Niet alleen leuk, maar gewoon ook erg handig. Deze broek piept niet, zoals een gewone lederen broek wel zou doen', vertelt Eva Daeleman.Als we haar om haar favoriete item vragen, dan wijst ze meteen 'de fluffy cardigan met luipaardprint' aan. De langere, grijze wollen mantel kan haar, net als de volledige collectie natuurlijk, ook bekoren. 'Daarom was het ook leuk om de shoot voor deze collectie opnieuw in Kopenhagen te kunnen doen. In de Scandinavische landen is het lekker koud en ik vind het geweldig om me te kunnen induffelen.'Een stoere vrouw is er twee waardDe zomer lijkt nog niet meteen voorbij, maar na het zien van deze collectie krijgen we zin in de winter. (Onze excuses hiervoor.) Voor wie ongeduldig wordt bij het zien van de beelden, hebben we goed nieuws. Twee silhouetten (die met de luipaardcardigan en het lederen rokje, en de oufit met de printbroek en de blazer) liggen vanaf 27 augustus in de winkels. Op de andere twee looks is het wachten tot 25 september. Bovendien is de collectie erg betaalbaar, de prijzen variëren van 16,95 euro tot 119,95 euro. En volgens Eva is 'een stoere vrouw er twee waard'. Wij zullen met plezier dat advies volgen, en dan minstens twee outfits shoppen! (AB)