Of dat is het alleszins toch van plan. Op 21 augustus wordt het Belgische merk gelanceerd op de Britse markt. De Vogue UK is alvast dolenthousiast, en wij ook.

De kleurrijke, stijlvolle en tegelijk gedurfde prêt-à-portercollectie van Essentiel Antwerp zal vanaf 21 augustus in Groot-Brittannië te verkrijgen zijn. Voorheen was dit enkel het geval in België en Frankrijk. De Britse fashionista's zullen zich volledig kunnen laten gaan bij de winkels van Anthropologie, Harvey Nichols, Asos en Atterley Road.

Vogue UK is dolenthousiast

Vogue UK liet in een bericht op hun website weten heel erg blij te zijn met de komst van het Belgische modewerk. 'We adviseren jullie om zo snel mogelijk een outfit te bemachtigen, voor iedereen het doet', klinkt het bij de Britse Vogue. Ze houden er van de manier waarop Essentiel goochelt met prints en kleuren, op een speelse 'tomboy'-manier. We zouden het niet beter kunnen zeggen.

Inge Onsea, medezaakvoerder van Essentiel Antwerp, ziet de nieuwe stap volledig zitten. 'Onze Britse klanten gaven ons al een goede respons. We hebben nu gewoon de juiste mensen op het juiste moment ontmoet.' Op de vraag waarom Essentiel succesvol kan zijn in Groot-Brittannië antwoordt Onsea: 'De mix van de klassieke 'heritage' en een gedurfde fashionstijl is iets typisch Brits, én typisch voor Essentiel'.

Enorme groei

Essentiel bestaat sinds 1999 en werd opgericht door voormalig model Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, zoon van de modeontwerpster Nicole Cadine. De eerste collectie van het koppel was een t-shirtlijn. Het succes was enorm en door de grote vraag van klanten breidden ze hun aanbod uit. Vandaag bestaat het assortiment onder meer uit jurken, broeken, knitwear en 'statement' accessoires. Volgende zomer mogen we ook nog een beachwear-collectie verwachten. (AB)

Of dat is het alleszins toch van plan. Op 21 augustus wordt het Belgische merk gelanceerd op de Britse markt. De Vogue UK is alvast dolenthousiast, en wij ook.De kleurrijke, stijlvolle en tegelijk gedurfde prêt-à-portercollectie van Essentiel Antwerp zal vanaf 21 augustus in Groot-Brittannië te verkrijgen zijn. Voorheen was dit enkel het geval in België en Frankrijk. De Britse fashionista's zullen zich volledig kunnen laten gaan bij de winkels van Anthropologie, Harvey Nichols, Asos en Atterley Road.Vogue UK is dolenthousiastVogue UK liet in een bericht op hun website weten heel erg blij te zijn met de komst van het Belgische modewerk. 'We adviseren jullie om zo snel mogelijk een outfit te bemachtigen, voor iedereen het doet', klinkt het bij de Britse Vogue. Ze houden er van de manier waarop Essentiel goochelt met prints en kleuren, op een speelse 'tomboy'-manier. We zouden het niet beter kunnen zeggen.Inge Onsea, medezaakvoerder van Essentiel Antwerp, ziet de nieuwe stap volledig zitten. 'Onze Britse klanten gaven ons al een goede respons. We hebben nu gewoon de juiste mensen op het juiste moment ontmoet.' Op de vraag waarom Essentiel succesvol kan zijn in Groot-Brittannië antwoordt Onsea: 'De mix van de klassieke 'heritage' en een gedurfde fashionstijl is iets typisch Brits, én typisch voor Essentiel'.Enorme groeiEssentiel bestaat sinds 1999 en werd opgericht door voormalig model Inge Onsea en Esfan Eghtessadi, zoon van de modeontwerpster Nicole Cadine. De eerste collectie van het koppel was een t-shirtlijn. Het succes was enorm en door de grote vraag van klanten breidden ze hun aanbod uit. Vandaag bestaat het assortiment onder meer uit jurken, broeken, knitwear en 'statement' accessoires. Volgende zomer mogen we ook nog een beachwear-collectie verwachten. (AB)