Studeerde in 1993 af aan de Antwerpse modeschool, en werd twee jaar later een fenomeen binnen de Antwerpse stadsmuren dankzij het openen van een eigen... frituur. Hij baatte 'Frituur Erik' twee jaar lang zelf uit, maar daarna kreeg hij toch weer de modekriebels. Voor hij zich aan het frietvet waagde, had hij gewerkt bij La Gaviotta en Mer du Nord; na zijn culinair interludium timmerde hij aan een eigen en eigengereide weg.


In 2001 toonde hij zijn mannen- en vrouwencollecties, zij het niet volgens het geijkte systeem. Seizoenen bestaan voor hem niet, hij presenteert een stuk wanneer het klaar is. Ook in grote producties gelooft hij niet, eerder in unieke, veelal handgemaakte stukken, volgens het adagio 'op is op'. In Marina Yee vindt hij een geestesgenoot. In 2002 hebben ze samen het 'open' atelier Atelyee Verdonck, waarmee ze een mannen- en een vrouwencollectie ontwerpen.

Erik Verdonck is als hoofddocent aangesteld aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling mode en textiel. (DPD)

www.erikverdonck.com

Studeerde in 1993 af aan de Antwerpse modeschool, en werd twee jaar later een fenomeen binnen de Antwerpse stadsmuren dankzij het openen van een eigen... frituur. Hij baatte 'Frituur Erik' twee jaar lang zelf uit, maar daarna kreeg hij toch weer de modekriebels. Voor hij zich aan het frietvet waagde, had hij gewerkt bij La Gaviotta en Mer du Nord; na zijn culinair interludium timmerde hij aan een eigen en eigengereide weg. In 2001 toonde hij zijn mannen- en vrouwencollecties, zij het niet volgens het geijkte systeem. Seizoenen bestaan voor hem niet, hij presenteert een stuk wanneer het klaar is. Ook in grote producties gelooft hij niet, eerder in unieke, veelal handgemaakte stukken, volgens het adagio 'op is op'. In Marina Yee vindt hij een geestesgenoot. In 2002 hebben ze samen het 'open' atelier Atelyee Verdonck, waarmee ze een mannen- en een vrouwencollectie ontwerpen.Erik Verdonck is als hoofddocent aangesteld aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afdeling mode en textiel. (DPD) www.erikverdonck.com