Markies Emilio Pucci di Barsento wordt geboren in 1914 in Napels en studeert aan de universiteit van Milaan en in de Verenigde Staten. Hij is veertien jaar piloot bij de Italiaanse luchtmacht, burgemeester van Firenze en olympisch skikampioen in 1934. Zijn ski-uniformen ontwerpt hij zelf.


Na de Tweede Wereldoorlog vraagt fotografe Toni Frissel van Harper's Bazaar hem een paar ski-uitrustingen voor vrouwen te ontwerpen om een reportage over de Europese wintermode te illustreren. Pucci krijgt snel de smaak te pakken en opent in 1949 een boetiek in Capri. Al gauw loopt het storm voor zijn Capribroeken. In 1951 houdt hij zijn eerste modeshow in Firenze. Doorheen de jaren vijftig bouwt Pucci zijn reputatie op als ontwerper van sportkledij met briljante dessins en comfortabele dagkledij.


In 1959 trouwt hij met Cristina Nannini. Zij krijgen twee kinderen: Alessandro en Laudomia. Zijn haute couturecollectie van 1962 is een hommage aan Jacqueline Kennedy. Hij bedenkt een bedrukte en onkreukbare zijden jersey, geïnspireerd op de wapenschilden van zijn familie. In de revolutionaire jaren zestig is zijn kleurrijke kleding ontzettend hip. Zijn ontwerpen raken op vreemde plaatsen: de Apollo 15-bemanning neemt een door hem ontworpen vlag mee naar de maan.


In 1989-1990 komt er een Pucci-boom wanneer onder andere Madonna en Paloma Picasso in zijn kleren worden gefotografeerd. In 1990 stopt hij met ontwerpen, twee jaar voor zijn overlijden. Zoon Alessandro (30) neemt het over, maar komt in 2000 om bij een auto-ongeluk. Een tijdlang doet dochter Laudomia het creatieve gedeelte. In november 2000 tekent de Porto Rikaanse Julio Espada de collectie. Hij vertrekt in april 2002 en Christian Lacroix neemt zijn plaats in. Deze verlaat het huis in 2006, Matthew Williamson neemt over tot 2009, wanneer Peter Dundas het roer van hem overneemt.

www.emiliopucci.com

Markies Emilio Pucci di Barsento wordt geboren in 1914 in Napels en studeert aan de universiteit van Milaan en in de Verenigde Staten. Hij is veertien jaar piloot bij de Italiaanse luchtmacht, burgemeester van Firenze en olympisch skikampioen in 1934. Zijn ski-uniformen ontwerpt hij zelf. Na de Tweede Wereldoorlog vraagt fotografe Toni Frissel van Harper's Bazaar hem een paar ski-uitrustingen voor vrouwen te ontwerpen om een reportage over de Europese wintermode te illustreren. Pucci krijgt snel de smaak te pakken en opent in 1949 een boetiek in Capri. Al gauw loopt het storm voor zijn Capribroeken. In 1951 houdt hij zijn eerste modeshow in Firenze. Doorheen de jaren vijftig bouwt Pucci zijn reputatie op als ontwerper van sportkledij met briljante dessins en comfortabele dagkledij. In 1959 trouwt hij met Cristina Nannini. Zij krijgen twee kinderen: Alessandro en Laudomia. Zijn haute couturecollectie van 1962 is een hommage aan Jacqueline Kennedy. Hij bedenkt een bedrukte en onkreukbare zijden jersey, geïnspireerd op de wapenschilden van zijn familie. In de revolutionaire jaren zestig is zijn kleurrijke kleding ontzettend hip. Zijn ontwerpen raken op vreemde plaatsen: de Apollo 15-bemanning neemt een door hem ontworpen vlag mee naar de maan. In 1989-1990 komt er een Pucci-boom wanneer onder andere Madonna en Paloma Picasso in zijn kleren worden gefotografeerd. In 1990 stopt hij met ontwerpen, twee jaar voor zijn overlijden. Zoon Alessandro (30) neemt het over, maar komt in 2000 om bij een auto-ongeluk. Een tijdlang doet dochter Laudomia het creatieve gedeelte. In november 2000 tekent de Porto Rikaanse Julio Espada de collectie. Hij vertrekt in april 2002 en Christian Lacroix neemt zijn plaats in. Deze verlaat het huis in 2006, Matthew Williamson neemt over tot 2009, wanneer Peter Dundas het roer van hem overneemt. www.emiliopucci.com