In juni 2002 sloot de succesvolle Brusselse hoedenmaker Elvis Pompilio zijn laatste boetiek. Hij wou het wat kalmer aan doen en zich enkel nog concentreren op de samenwerking met enkele modeontwerpers. Zo ontwierp hij de afgelopen jaren voor Ann Demeulemeester, Veronique Branquinho en Véronique Leroy. Maar hij miste het directe contact met de klanten. En dus kreeg hij zin om opnieuw voor eigen rekening aan de slag te gaan. Op 1 april opent hij een gloednieuw boetiek-atelier aan de Grote Zavel in Brussel.
Pompilio gaat opnieuw creaties onder eigen naam maken en zijn klassieker -de transformeerbare hoed- nieuw leven in blazen. Zijn boetiek gaat enkel open op vrijdag, zaterdag en zondag. De andere dagen ontvangt hij klanten op afspraak. Hij zal er zijn met de hand gemaakte exclusieve creaties voorstellen, naast de omvormbare hoed die zijn reputatie gemaakt heeft. Het hele jaar door zijn er zowel zomer-als wintercollecties te zien. Pompilio blijft daarnaast samenwerken met Demeulemeester en Leroy.

Rijkgevulde carrière
Samen met de opening verschijnt de biografie van Pompilio: Vie Privée van Jean Paul Masse de Rouch. De 48-jarige Brusselaar heeft intussen dan ook al een rijkgevuld leven achter de rug. Hij begon zijn carrière als hoedenmaker in 1987 met de opening van een showroom in hartje Brussel en verwierf in korte tijd wereldwijde faam. Al snel opende hij winkels in Antwerpen, Parijs en Londen en kon hij zijn collecties verspreiden in de bekendste Canadese en Amerikaanse department stores (Saks, Barneys, Bergdorf, Goodmann, Bendel) en in de meest exclusieve boetieks.

Zijn creaties werden geprezen in de Belgische en internationale pers. Hij werkte samen met grote namen uit de modewereld, zoals Chanel, Féraud, Mugler en Hugo Boss...en mocht onder meer Jean Collins, Harrison Ford, Madonna en Sharon Stone tot zijn klanten rekenen. Ook gekroonde hoofden konden zijn ontwerpen wel smaken.

Museumstuk
Een aantal van zijn ontwerpen zijn intussen zelfs museumstukken. Zijn legendarische, omvormbare model kan bewonderd worden in het Musée Grévin in Parijs en andere van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het Musée des Arts Décoratifs in het Louvre.

Ann Heylens.

Boetiek-Atelier Elvis Pompilio, Lebeaustraat 67 te 1000 Brussel. Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 19.00 uur - (02) 211 11 88

In juni 2002 sloot de succesvolle Brusselse hoedenmaker Elvis Pompilio zijn laatste boetiek. Hij wou het wat kalmer aan doen en zich enkel nog concentreren op de samenwerking met enkele modeontwerpers. Zo ontwierp hij de afgelopen jaren voor Ann Demeulemeester, Veronique Branquinho en Véronique Leroy. Maar hij miste het directe contact met de klanten. En dus kreeg hij zin om opnieuw voor eigen rekening aan de slag te gaan. Op 1 april opent hij een gloednieuw boetiek-atelier aan de Grote Zavel in Brussel. Pompilio gaat opnieuw creaties onder eigen naam maken en zijn klassieker -de transformeerbare hoed- nieuw leven in blazen. Zijn boetiek gaat enkel open op vrijdag, zaterdag en zondag. De andere dagen ontvangt hij klanten op afspraak. Hij zal er zijn met de hand gemaakte exclusieve creaties voorstellen, naast de omvormbare hoed die zijn reputatie gemaakt heeft. Het hele jaar door zijn er zowel zomer-als wintercollecties te zien. Pompilio blijft daarnaast samenwerken met Demeulemeester en Leroy. Rijkgevulde carrière Samen met de opening verschijnt de biografie van Pompilio: Vie Privée van Jean Paul Masse de Rouch. De 48-jarige Brusselaar heeft intussen dan ook al een rijkgevuld leven achter de rug. Hij begon zijn carrière als hoedenmaker in 1987 met de opening van een showroom in hartje Brussel en verwierf in korte tijd wereldwijde faam. Al snel opende hij winkels in Antwerpen, Parijs en Londen en kon hij zijn collecties verspreiden in de bekendste Canadese en Amerikaanse department stores (Saks, Barneys, Bergdorf, Goodmann, Bendel) en in de meest exclusieve boetieks. Zijn creaties werden geprezen in de Belgische en internationale pers. Hij werkte samen met grote namen uit de modewereld, zoals Chanel, Féraud, Mugler en Hugo Boss...en mocht onder meer Jean Collins, Harrison Ford, Madonna en Sharon Stone tot zijn klanten rekenen. Ook gekroonde hoofden konden zijn ontwerpen wel smaken. Museumstuk Een aantal van zijn ontwerpen zijn intussen zelfs museumstukken. Zijn legendarische, omvormbare model kan bewonderd worden in het Musée Grévin in Parijs en andere van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het Musée des Arts Décoratifs in het Louvre. Ann Heylens. Boetiek-Atelier Elvis Pompilio, Lebeaustraat 67 te 1000 Brussel. Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 19.00 uur - (02) 211 11 88