De eerste prêt-à-porter advertentiecampagne voor Dior, onder leiding van de Belgische ontwerper Raf Simons, is te bekijken op het web.

De beelden werden vastgelegd door Simons' vaste fotograaf Willy Vanderperre en hebben zowel een minimalistische als surrealistische stijl. Magritte's witte wolkjes priemen door minimalistische vensters in een geheel witte ruimte. Een groot verschil met de dramatische en bombastische stijl die we associëren met John Galliano's periode bij Dior. De witte muren worden hier en daar gecontrasteerd door bloemen of wandlampen, maar dienen verder enkel als wit doek voor de ontwerpen.

Ook de collectie zelf is veel meer geïnspireerd op het minimalisme dan de we gewend zijn van het merk. Geen ruisende, gelaagde rokken en strakke korsetten, maar wel gestroomlijnde outfits die in het oog springen door hun combinatie van minimalisme en strategisch geplaatste fantasiedetails.

Raf Simons liet eerder al optekenen in de Australische Vogue dat, hoewel hij respect heeft voor de technische vaardigheid en fantasie van John Galliano, hij zijn stijl niet meer relevant vindt vandaag de dag. Hij noemde zijn ontwerpen beknottend voor de vrouw terwijl ze net zoveel vrijheid genieten op andere gebieden. Simons ontwierp dan ook een strak, zwart pak voor de moderne vrouw binnen deze collectie.

De meningen in mode-land over de campagne zijn erg verdeeld. Sommigen prijzen zijn verfrissende minimalisme en vinden dat de beelden perfect aansluiten bij zijn ontwerpen, anderen vinden dat er een zekere dynamiek ontbreekt.

Wat opvalt is de afwezigheid van Dior-lieveling model Karlie Kloss in de campagne. Sinds de lente van 2010 domineerde zij de advertenties van de prêt-à-porter collecties, maar is nu nergens te bespeuren. Haar plaats werd ingenomen door Daiane Conterato, Anna Martynova, Marie Piovesan, and Daria Strokous. Zij veruiterlijken de nieuwe Dior-vrouw die Raf Simons in gedachten had. (LP)

De eerste prêt-à-porter advertentiecampagne voor Dior, onder leiding van de Belgische ontwerper Raf Simons, is te bekijken op het web. De beelden werden vastgelegd door Simons' vaste fotograaf Willy Vanderperre en hebben zowel een minimalistische als surrealistische stijl. Magritte's witte wolkjes priemen door minimalistische vensters in een geheel witte ruimte. Een groot verschil met de dramatische en bombastische stijl die we associëren met John Galliano's periode bij Dior. De witte muren worden hier en daar gecontrasteerd door bloemen of wandlampen, maar dienen verder enkel als wit doek voor de ontwerpen. Ook de collectie zelf is veel meer geïnspireerd op het minimalisme dan de we gewend zijn van het merk. Geen ruisende, gelaagde rokken en strakke korsetten, maar wel gestroomlijnde outfits die in het oog springen door hun combinatie van minimalisme en strategisch geplaatste fantasiedetails. Raf Simons liet eerder al optekenen in de Australische Vogue dat, hoewel hij respect heeft voor de technische vaardigheid en fantasie van John Galliano, hij zijn stijl niet meer relevant vindt vandaag de dag. Hij noemde zijn ontwerpen beknottend voor de vrouw terwijl ze net zoveel vrijheid genieten op andere gebieden. Simons ontwierp dan ook een strak, zwart pak voor de moderne vrouw binnen deze collectie. De meningen in mode-land over de campagne zijn erg verdeeld. Sommigen prijzen zijn verfrissende minimalisme en vinden dat de beelden perfect aansluiten bij zijn ontwerpen, anderen vinden dat er een zekere dynamiek ontbreekt. Wat opvalt is de afwezigheid van Dior-lieveling model Karlie Kloss in de campagne. Sinds de lente van 2010 domineerde zij de advertenties van de prêt-à-porter collecties, maar is nu nergens te bespeuren. Haar plaats werd ingenomen door Daiane Conterato, Anna Martynova, Marie Piovesan, and Daria Strokous. Zij veruiterlijken de nieuwe Dior-vrouw die Raf Simons in gedachten had. (LP)