Eerste flagship store voor Ambiorix

Het Belgische schoenenmerk Ambiorix heeft een eerste eigen boetiek geopend.

Het Belgische schoenenmerk Ambiorix heeft een eerste eigen boetiek geopend. Vlakbij het koninklijk paleis in Brussel kunnen fans van het kwaliteitsmerk voortaan terecht voor de verschillende collecties die het merk aanbiedt: van de red-, silver- en gold-lijn tot de modieuzere lijn die modeontwerper Tim Van Steenbergen sinds zes seizoenen ontwerpt.

De nieuwe shop is gelegen in de Brusselse Naamsestraat en komt er drie jaar nadat het schoenenbedrijf uit Tongeren, oorspronkelijk opgericht in 1895, werd overgenomen door de familie Vavedin. De overname, met Peter Vavedin als algemeen directeur, brengt al enkele seizoenen een imagoboost met zich mee. Daarvan getuigt niet alleen de samenwerking met Van Steenbergen, ook Erik Van Looy werd aangetrokken als gezicht van het merk en in 2009 kreeg het label zijn brevet als hofleverancier.

Vavedin: “We kozen deze locatie, omdat in de Naamsestraat al meerdere gerenommeerde herenschoenwinkels gevestigd zijn en we hier een internationaal publiek kunnen aantrekken. Comfort, maatwerk en kwaliteit blijven onze troeven, en in deze eerste winkel kan de klant die ambachtelijke toets duidelijk ervaren. In het midden van de shop tonen we onze verschillende artisanale maakwijzes, en we bieden gepersonaliseerde schoenen aan tot maat 54. Het feit dat alles nog steeds in België gemaakt wordt, én dat we ons hofleverancier mogen noemen, is een mooie kers op de taart.”

Elke Lahousse.

Info: Naamsestraat 72-74, 1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content