De nieuwe ontwerper van Balenciaga, Alexander Wang, lanceert zijn eerste campagne voor het merk. Dat schrijft Grazia UK.

De Amerikaanse ontwerper Alexander Wang kiest voor het 47-jarige cultmodel Kristen McMenamy als model voor zijn eerste campagne. De foto's worden gemaakt door topfotograaf Steven Klein.

Opvallend is dat Kristens uitgesproken gezicht helemaal niet zichtbaar is op de foto's zodat de nadruk uitdrukkelijk op de kleding ligt. Wang vond dat Klein en McMenamy het perfecte team waren om zijn ideeën uit te werken en de details van de ontwerpen in de kijker te zetten. De ontwerper koos naar eigen zeggen voor een filmische campagne met veel emotie in tegenstelling tot zijn sobere catwalk show, aldus de Britse Grazia.

Debuutcollectie

Tijdens de modeweek in Parijs in februari waren alle ogen nog gericht op de debuutcollectie van Wang voor Balenciaga nadat Nicolas Ghesquière daar in november 2012 ontslag nam als creatief directeur. Voor de zomercollectie haalde Wang zijn inspiratie uit de originele ontwerpen van Cristobal Balenciaga, de oprichter van het merk.

Zo waren de ronde schouders en gecentreerde tailles een ode aan de oorspronkelijke ontwerpen uit 1950 en deden de klassieke draperieën op de heupen denken aan de Spaans geïnspireerde collectie uit 1949. De klassieke Balenciaga ontwerpen werden gemengd met de moderne streetstyle look, eigen aan Alexander Wang. De herfst/wintercampagne 2013 van Balenciaga komt tegen juni in de modebladen. (AV)

De nieuwe ontwerper van Balenciaga, Alexander Wang, lanceert zijn eerste campagne voor het merk. Dat schrijft Grazia UK. De Amerikaanse ontwerper Alexander Wang kiest voor het 47-jarige cultmodel Kristen McMenamy als model voor zijn eerste campagne. De foto's worden gemaakt door topfotograaf Steven Klein. Opvallend is dat Kristens uitgesproken gezicht helemaal niet zichtbaar is op de foto's zodat de nadruk uitdrukkelijk op de kleding ligt. Wang vond dat Klein en McMenamy het perfecte team waren om zijn ideeën uit te werken en de details van de ontwerpen in de kijker te zetten. De ontwerper koos naar eigen zeggen voor een filmische campagne met veel emotie in tegenstelling tot zijn sobere catwalk show, aldus de Britse Grazia. Debuutcollectie Tijdens de modeweek in Parijs in februari waren alle ogen nog gericht op de debuutcollectie van Wang voor Balenciaga nadat Nicolas Ghesquière daar in november 2012 ontslag nam als creatief directeur. Voor de zomercollectie haalde Wang zijn inspiratie uit de originele ontwerpen van Cristobal Balenciaga, de oprichter van het merk. Zo waren de ronde schouders en gecentreerde tailles een ode aan de oorspronkelijke ontwerpen uit 1950 en deden de klassieke draperieën op de heupen denken aan de Spaans geïnspireerde collectie uit 1949. De klassieke Balenciaga ontwerpen werden gemengd met de moderne streetstyle look, eigen aan Alexander Wang. De herfst/wintercampagne 2013 van Balenciaga komt tegen juni in de modebladen. (AV)