De eer viel te beurt aan de Chinese Fei Fei Sun om de voorpagina van het januari-nummer te vullen. Fotograaf van dienst, Steven Meisel, bracht in de shoot een eerbetoon aan een topmodel van de jaren '50: China Machado. Als eerst Aziatische gezicht in de wide world of fashion wordt zij bejubeld als het icoon van een globale en kleurrijke kijk op mode waarbij meer dan alleen het Kaukasische schoonheidsideaal zegeviert.

Meer dan vijftig jaar later is het Oosterse continent uitgegroeid tot een inspirerend verhaal voor vele ontwerpers. Als u dacht dat Dries Van Noten voor het winterseizoen uit het niets zijn modellen in Oosterse prints hulde, dan had u het mis, en ook voor het zomerseizoen waren de Aziatische prints alomtegenwoordig bij onder meer Prada en Etro.

In de afgelopen jaren is het Aziatische continent aan haar opmars bezig in de modewereld. Door economische voorspoed is het Verre Oosten zelfs uitgegroeid tot grootste afzetmarkt voor luxe producten, goed voor ongeveer 50% van de kopers volgens Bain&Co. Grote designerlabels gaan steeds meer inspelen op deze groeiende markt.

Reeds zes modellen vertegenwoordigen het Aziatische continent in de top vijftig meest gevraagde modellen op Model.com en steeds meer Aziatische meisjes slagen er in een dikke boterham te verdienen op de catwalk en voor de cameralens. Op de New York Fashion Week in september, waar maar liefst 26 modellen met Aziatische achtergrond een rol kregen in de shows van de tien grote labels, ging deze trend dan ook aan niemand voorbij.

Of het Verre Oosten de modewereld nog een paar seizoenen zal kunnen boeien, hangt af van haar grillige kuren maar de kleurrijke toon werd alvast gezet. (LM)

De eer viel te beurt aan de Chinese Fei Fei Sun om de voorpagina van het januari-nummer te vullen. Fotograaf van dienst, Steven Meisel, bracht in de shoot een eerbetoon aan een topmodel van de jaren '50: China Machado. Als eerst Aziatische gezicht in de wide world of fashion wordt zij bejubeld als het icoon van een globale en kleurrijke kijk op mode waarbij meer dan alleen het Kaukasische schoonheidsideaal zegeviert. Meer dan vijftig jaar later is het Oosterse continent uitgegroeid tot een inspirerend verhaal voor vele ontwerpers. Als u dacht dat Dries Van Noten voor het winterseizoen uit het niets zijn modellen in Oosterse prints hulde, dan had u het mis, en ook voor het zomerseizoen waren de Aziatische prints alomtegenwoordig bij onder meer Prada en Etro. In de afgelopen jaren is het Aziatische continent aan haar opmars bezig in de modewereld. Door economische voorspoed is het Verre Oosten zelfs uitgegroeid tot grootste afzetmarkt voor luxe producten, goed voor ongeveer 50% van de kopers volgens Bain&Co. Grote designerlabels gaan steeds meer inspelen op deze groeiende markt. Reeds zes modellen vertegenwoordigen het Aziatische continent in de top vijftig meest gevraagde modellen op Model.com en steeds meer Aziatische meisjes slagen er in een dikke boterham te verdienen op de catwalk en voor de cameralens. Op de New York Fashion Week in september, waar maar liefst 26 modellen met Aziatische achtergrond een rol kregen in de shows van de tien grote labels, ging deze trend dan ook aan niemand voorbij. Of het Verre Oosten de modewereld nog een paar seizoenen zal kunnen boeien, hangt af van haar grillige kuren maar de kleurrijke toon werd alvast gezet. (LM)