Voor de troonwissel in Nederland koos Màxima voor een jurk van Belgische makelij. Niemand minder dan Edouard Vermeulen, ontwerper bij Natan, heeft de poederkleurige jurk van Màxima ontworpen. Knack Weekend stelde drie vragen aan de ontwerper over deze unieke jurk.

Al wekenlang wordt er druk gespeculeerd over de jurk(en) die Màxima zal dragen op de dag van de troonwissel in Nederland. Er werd gefluisterd dat ze zou kiezen voor een Nederlandse ontwerper, al was dat natuurlijk nog onzeker. Op het afscheidsdiner van Prinses Beatrix, de avond voor de troonwissel, zagen we Màxima schitteren in een dieprode jurk van het Italiaanse modehuis Valentino. Maar welk ontwerp zouden we te zien krijgen op de grote dag?

Voor het eerste deel van de feestelijke dag, de abdicatie, dat is het moment waarop Beatrix de koninklijke macht overdraagt aan haar zoon Willem-Alexander en diens vrouw Màxima, koos de nieuwe koningin voor een jurk van een Belgische ontwerper. Niemand minder dan Edouard Vermeulen, de ontwerper achter het modehuis Natan, heeft een elegante en tijdloze jurk ontworpen die Màxima erg flatteert. Knack Weekend stelde drie vragen aan de ontwerper over zijn samenwerking met de nieuwe Koningin van Nederland.

Knack Weekend: Voor de dag van de troonwissel kiest Màxima voor een jurk van uw hand. Hoe is zij bij u terechtgekomen?

Edouard Vermeulen: "Ik ken de nieuwe koningin van Nederland al twaalf jaar. In het verleden heb ik al meerdere keren voor haar ontworpen. Elk seizoen komt Màxima wel een keer langs om te nieuwe collectie te bekijken en haar favoriete stukken te kiezen. Omdat we in het verleden al hebben samengewerkt, kwam ze voor deze speciale dag ook naar ons om samen een jurk te ontwerpen."

Knack Weekend: Was Màxima erg betrokken bij het ontwerpproces van de jurk?

"In het verleden hebben we al samengewerkt en ook voor de troonwissel koos ze voor een ontwerp van onze hand. Màxima kwam naar ons met een stof die ze gekregen had van prinses Beatrix. Deze stof had een bijzonder emotionele waarde voor haar en diende als inspiratie. Daar zijn we dan verder mee aan de slag gegaan en zo hebben we bijvoorbeeld de glanzende borduursels toegevoegd en extra afwerking voorzien. De top is van een lichte stof in nude-colour, waarin we een grote strik hebben aangebracht. Het is een mengeling van elementen uit de nieuwe collectie met een uitstekende afwerking. Màxima was erg betrokken bij het ontwerpproces en was ze regelmatig in Brussel."

Knack Weekend: Hoe zijn de eerste reacties op de jurk?

"De reacties zijn uitermate positief en ik kreeg enkel maar complimenten. Voor mij is het ook een emotioneel moment. Ik heb al ontworpen voor koninklijke huwelijken, maar het is de eerste keer dat ontwerp voor een troonwissel. Het is voor mij ook een heel emotionele dag."

Voor de troonwissel in Nederland koos Màxima voor een jurk van Belgische makelij. Niemand minder dan Edouard Vermeulen, ontwerper bij Natan, heeft de poederkleurige jurk van Màxima ontworpen. Knack Weekend stelde drie vragen aan de ontwerper over deze unieke jurk. Al wekenlang wordt er druk gespeculeerd over de jurk(en) die Màxima zal dragen op de dag van de troonwissel in Nederland. Er werd gefluisterd dat ze zou kiezen voor een Nederlandse ontwerper, al was dat natuurlijk nog onzeker. Op het afscheidsdiner van Prinses Beatrix, de avond voor de troonwissel, zagen we Màxima schitteren in een dieprode jurk van het Italiaanse modehuis Valentino. Maar welk ontwerp zouden we te zien krijgen op de grote dag? Voor het eerste deel van de feestelijke dag, de abdicatie, dat is het moment waarop Beatrix de koninklijke macht overdraagt aan haar zoon Willem-Alexander en diens vrouw Màxima, koos de nieuwe koningin voor een jurk van een Belgische ontwerper. Niemand minder dan Edouard Vermeulen, de ontwerper achter het modehuis Natan, heeft een elegante en tijdloze jurk ontworpen die Màxima erg flatteert. Knack Weekend stelde drie vragen aan de ontwerper over zijn samenwerking met de nieuwe Koningin van Nederland. Knack Weekend: Voor de dag van de troonwissel kiest Màxima voor een jurk van uw hand. Hoe is zij bij u terechtgekomen? Edouard Vermeulen: "Ik ken de nieuwe koningin van Nederland al twaalf jaar. In het verleden heb ik al meerdere keren voor haar ontworpen. Elk seizoen komt Màxima wel een keer langs om te nieuwe collectie te bekijken en haar favoriete stukken te kiezen. Omdat we in het verleden al hebben samengewerkt, kwam ze voor deze speciale dag ook naar ons om samen een jurk te ontwerpen." Knack Weekend: Was Màxima erg betrokken bij het ontwerpproces van de jurk? "In het verleden hebben we al samengewerkt en ook voor de troonwissel koos ze voor een ontwerp van onze hand. Màxima kwam naar ons met een stof die ze gekregen had van prinses Beatrix. Deze stof had een bijzonder emotionele waarde voor haar en diende als inspiratie. Daar zijn we dan verder mee aan de slag gegaan en zo hebben we bijvoorbeeld de glanzende borduursels toegevoegd en extra afwerking voorzien. De top is van een lichte stof in nude-colour, waarin we een grote strik hebben aangebracht. Het is een mengeling van elementen uit de nieuwe collectie met een uitstekende afwerking. Màxima was erg betrokken bij het ontwerpproces en was ze regelmatig in Brussel."Knack Weekend: Hoe zijn de eerste reacties op de jurk? "De reacties zijn uitermate positief en ik kreeg enkel maar complimenten. Voor mij is het ook een emotioneel moment. Ik heb al ontworpen voor koninklijke huwelijken, maar het is de eerste keer dat ontwerp voor een troonwissel. Het is voor mij ook een heel emotionele dag."