Weer maar eens een bewijs dat Scandinavië een voorloper is. Duurzame mode is al jaren hot and happening in het Noordelijke deel van Europa en nu krijgen de Denen zelfs een televisieprogramma waarin modeontwerpers de strijd aangaan om de meest stijlvolle looks te creëren met tweedehandskleding.

De presentatrice van dienst is Pernille Teisbæk, die je kan kennen van het populaire Instagramkanaal Lookdepernille. 'Het idee achter het concept is dat de kijkers kunnen leren hoe ze van tweedehandskleding stijlvolle outfits kunnen maken. Samen ontdekken we hoe je modieus voor de dag kan komen zonder almaar nieuwe kledij te kopen,' legt Eva Kemp, vicepresident van Trendsales, uit.

Het programma wordt dit najaar uitgezonden op het Deense televisiekanaal TV3. (LP)

Weer maar eens een bewijs dat Scandinavië een voorloper is. Duurzame mode is al jaren hot and happening in het Noordelijke deel van Europa en nu krijgen de Denen zelfs een televisieprogramma waarin modeontwerpers de strijd aangaan om de meest stijlvolle looks te creëren met tweedehandskleding. De presentatrice van dienst is Pernille Teisbæk, die je kan kennen van het populaire Instagramkanaal Lookdepernille. 'Het idee achter het concept is dat de kijkers kunnen leren hoe ze van tweedehandskleding stijlvolle outfits kunnen maken. Samen ontdekken we hoe je modieus voor de dag kan komen zonder almaar nieuwe kledij te kopen,' legt Eva Kemp, vicepresident van Trendsales, uit. Het programma wordt dit najaar uitgezonden op het Deense televisiekanaal TV3. (LP)