De Canadese tweeling Dean en Dan Caten van Dsquared2 ontwerpen enkele podiumkostuums voor Beyoncé's 'Mrs. Carter Show' tournee. Dat schrijft WWD.

Het Italiaanse label Dsquared2 staat bekend om zijn excentrieke kledingstukken met veel kleur en opvallende accessoires. Eerder was het nieuws al uitgelekt dat ook de Britse ontwerper Julien MacDonald enkele van Beyoncé's podiumoutfits tekent. Stuart Weitzman ontwerpt dan weer Beyoncé's schoenen, net zoals bij haar vorige tournees.

Volgens de Britse Vogue zijn de podiumoutfits geïnspireerd op de lente- en zomercollectie van Dsquared2 van 2013. Die collectie is dan weer beïnvloed door de stijl van de supermodellen uit de jaren negentig met veel leer en metalen kettingen. Speciaal voor Beyoncé herwerkt de tweeling een outfit uit hun laatste modeshow tot een uniek podiumkostuum.

Stunten op de catwalk

Dsquared2 is een populair merk bij popsterren, zo liepen er al enkele zangeressen mee tijdens hun catwalkshows. In 2005 scheurde Christina Aguilera tijdens hun catwalkshow de kleren van de mannelijke modellen hun lichaam en in 2007 reed Rihanna de catwalk op in een vintage auto waarna ze voor de eerste keer defileerde. Voor Madonna's 'Drowned' tournee in 2001 ontwierpen ze 150 kostuums en ook Britney Spears deed een beroep op de designers voor de kostuums van haar 'Circus' tournee in 2009.

Unieke podiumkostuums Beyoncé is niet de eerste superster die een beroep doet op een bekende designer voor haar podiumkostuums. Eerder werkte Rihanna al samen met Riccardo Tisci voor haar 'Diamonds' tournee en ontwierp Gucci's Frida Giannini de podiumoutfits voor Florence Welch van 'Florence And The Machine'.

Vandaag begint Beyoncé's 'Mrs Carter Show' tournee in Belgrado, Servië. Mrs. Carter, zoals Beyoncé na haar huwelijk met rapper Jay-Z genoemd wil worden, gaat voor vijf maanden op tournee. Ze komt ook in België langs op 15 mei in het Antwerps sportpaleis. (AV)

De Canadese tweeling Dean en Dan Caten van Dsquared2 ontwerpen enkele podiumkostuums voor Beyoncé's 'Mrs. Carter Show' tournee. Dat schrijft WWD. Het Italiaanse label Dsquared2 staat bekend om zijn excentrieke kledingstukken met veel kleur en opvallende accessoires. Eerder was het nieuws al uitgelekt dat ook de Britse ontwerper Julien MacDonald enkele van Beyoncé's podiumoutfits tekent. Stuart Weitzman ontwerpt dan weer Beyoncé's schoenen, net zoals bij haar vorige tournees. Volgens de Britse Vogue zijn de podiumoutfits geïnspireerd op de lente- en zomercollectie van Dsquared2 van 2013. Die collectie is dan weer beïnvloed door de stijl van de supermodellen uit de jaren negentig met veel leer en metalen kettingen. Speciaal voor Beyoncé herwerkt de tweeling een outfit uit hun laatste modeshow tot een uniek podiumkostuum. Stunten op de catwalk Dsquared2 is een populair merk bij popsterren, zo liepen er al enkele zangeressen mee tijdens hun catwalkshows. In 2005 scheurde Christina Aguilera tijdens hun catwalkshow de kleren van de mannelijke modellen hun lichaam en in 2007 reed Rihanna de catwalk op in een vintage auto waarna ze voor de eerste keer defileerde. Voor Madonna's 'Drowned' tournee in 2001 ontwierpen ze 150 kostuums en ook Britney Spears deed een beroep op de designers voor de kostuums van haar 'Circus' tournee in 2009. Unieke podiumkostuums Beyoncé is niet de eerste superster die een beroep doet op een bekende designer voor haar podiumkostuums. Eerder werkte Rihanna al samen met Riccardo Tisci voor haar 'Diamonds' tournee en ontwierp Gucci's Frida Giannini de podiumoutfits voor Florence Welch van 'Florence And The Machine'. Vandaag begint Beyoncé's 'Mrs Carter Show' tournee in Belgrado, Servië. Mrs. Carter, zoals Beyoncé na haar huwelijk met rapper Jay-Z genoemd wil worden, gaat voor vijf maanden op tournee. Ze komt ook in België langs op 15 mei in het Antwerps sportpaleis. (AV)