De Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce & Stefano Gabbana van Dolce & Gabbana zijn veroordeeld tot een monsterboete van 343,4 miljoen euro wegens belastingontduiking. Dit schrijft The Telegraph.


Het Italiaanse gerecht besliste dat de ontwerpers voor 420 miljoen euro aan belastinggeld hebben ontdoken. In 2004 werden Dolce & Gabbana al eens aangeklaagd omdat ze toen de belasting probeerden te ontduiken door hun label te verkopen aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat. De Italiaanse belastingdienst denkt dat ze dit gedaan hebben om de hoge Italiaanse belastingen niet te moeten betalen.


Toch werden ze in 2011 vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs maar helaas voor hen werd de zaak in november opnieuw geopend. De boete toen bedroeg 416 miljoen euro dus komen ze er nu een pak goedkoper vanaf. Het modeduo zou de boete kunnen ontlopen door in beroep te gaan. Beide heren ontkennen de beschuldigingen met klem. De Italiaanse belastingdienst maakt het de heren niet gemakkelijk want er loopt ook nog een tweede fraudezaak tegen hen.


Stefano Gabbana laat op zijn Twitter-account weten niet met de kwestie opgezet te zijn: "Beschuldigd worden van iets dat niet waar is, is geen mooie zaak. Maar wie kan het schelen, uiteindelijk belanden we toch allemaal onder de grond", zei Gabbana. "Ik ben enkel geïnteresseerd in het maken van mooie kledij, ze kunnen zeggen en doen wat ze willen." (AV)

De Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce & Stefano Gabbana van Dolce & Gabbana zijn veroordeeld tot een monsterboete van 343,4 miljoen euro wegens belastingontduiking. Dit schrijft The Telegraph. Het Italiaanse gerecht besliste dat de ontwerpers voor 420 miljoen euro aan belastinggeld hebben ontdoken. In 2004 werden Dolce & Gabbana al eens aangeklaagd omdat ze toen de belasting probeerden te ontduiken door hun label te verkopen aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat. De Italiaanse belastingdienst denkt dat ze dit gedaan hebben om de hoge Italiaanse belastingen niet te moeten betalen. Toch werden ze in 2011 vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs maar helaas voor hen werd de zaak in november opnieuw geopend. De boete toen bedroeg 416 miljoen euro dus komen ze er nu een pak goedkoper vanaf. Het modeduo zou de boete kunnen ontlopen door in beroep te gaan. Beide heren ontkennen de beschuldigingen met klem. De Italiaanse belastingdienst maakt het de heren niet gemakkelijk want er loopt ook nog een tweede fraudezaak tegen hen. Stefano Gabbana laat op zijn Twitter-account weten niet met de kwestie opgezet te zijn: "Beschuldigd worden van iets dat niet waar is, is geen mooie zaak. Maar wie kan het schelen, uiteindelijk belanden we toch allemaal onder de grond", zei Gabbana. "Ik ben enkel geïnteresseerd in het maken van mooie kledij, ze kunnen zeggen en doen wat ze willen." (AV)