De crisis noopt ook grote mode-en cosmeticahuizen tot maatregelen. En die kunnen soms leuk zijn voor de consument. De Italiaanse designers Stefano Gabbana en Domenico Dolce bijvoorbeeld laten de prijzen van hun kleren met 10 tot 20 procent zakken.

Volgens Stefano Gabbana worden de eerste prijsverlagingen doorgevoerd op de collectie voor de lente van 2010. De reducties zullen zowel op de hoofdlijn als op de D&G-collectie gelden. Het designerduo zal als gevolg daarvan kleinere winstmarges innen. Gabbana benadrukt dat het niet om een tijdelijke ingreep gaat, maar om een langetermijnbeslissing.

Concreet betekent dit dat een Dolce & Gabbana-jeans met vijf zakken in de lente van 2010 nog 450 dollar kost (nu is dat 695 dollar). Voor een jurk betaalt u nu 2.295 dollar, volgend jaar wordt dat 1.496. Een leren jasje zakt van 2.296 dollar naar 1.499 dollar en de iconische zijden/tule corsetjurk van het Italiaanse label zal volgend jaar 3.589 dollar kosten, bijna 2000 dollar minder dan nu.

Gabbana gelooft niet dat klanten die nu nog de hogere prijzen betalen zich bedrogen zullen voelen. "Ons doel is in de eerste plaats de consument, maar ook onze duizenden werknemers aan de slag houden. Dit is de enige manier om de markt en ons bedrijf te redden."

Vanaf dinsdag 23 juni is de collectie van Dolce and Gabbana trouwens ook online verkrijgbaar via www.dandgstore.com.

Ann Heylens.

Bekijk het recentste defilé van Dolce & Gabbana hier.

De crisis noopt ook grote mode-en cosmeticahuizen tot maatregelen. En die kunnen soms leuk zijn voor de consument. De Italiaanse designers Stefano Gabbana en Domenico Dolce bijvoorbeeld laten de prijzen van hun kleren met 10 tot 20 procent zakken.Volgens Stefano Gabbana worden de eerste prijsverlagingen doorgevoerd op de collectie voor de lente van 2010. De reducties zullen zowel op de hoofdlijn als op de D&G-collectie gelden. Het designerduo zal als gevolg daarvan kleinere winstmarges innen. Gabbana benadrukt dat het niet om een tijdelijke ingreep gaat, maar om een langetermijnbeslissing.Concreet betekent dit dat een Dolce & Gabbana-jeans met vijf zakken in de lente van 2010 nog 450 dollar kost (nu is dat 695 dollar). Voor een jurk betaalt u nu 2.295 dollar, volgend jaar wordt dat 1.496. Een leren jasje zakt van 2.296 dollar naar 1.499 dollar en de iconische zijden/tule corsetjurk van het Italiaanse label zal volgend jaar 3.589 dollar kosten, bijna 2000 dollar minder dan nu. Gabbana gelooft niet dat klanten die nu nog de hogere prijzen betalen zich bedrogen zullen voelen. "Ons doel is in de eerste plaats de consument, maar ook onze duizenden werknemers aan de slag houden. Dit is de enige manier om de markt en ons bedrijf te redden."Vanaf dinsdag 23 juni is de collectie van Dolce and Gabbana trouwens ook online verkrijgbaar via www.dandgstore.com. Ann Heylens. Bekijk het recentste defilé van Dolce & Gabbana hier.