Het Italiaanse ontwerpersduo Domenico Dolce en Stefano Gabbana gaat in beroep tegen hun veroordeling voor belastingontduiking. Ze eisen de volledige vrijspraak, meldt de Britse Vogue.

De advocaat van de heren heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak die in juni viel. De modeontwerpers werden toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en acht maanden wegens fiscale fraude. De advocaat diende een dossier in dat negentig pagina's telt. Het gaat om een zaak die begon in 2004, toen ze werden aangeklaagd voor belastingontduiking omdat ze hun label verkochten aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat.

Dolce & Gabbana werden ervan beschuldigd zo'n 400 miljoen euro belasting te hebben ontlopen en in april 2013 werden ze al veroordeeld tot een monsterboete van 343.4 miljoen euro. De ontwerpers zelf ontkennen nog steeds de aanklacht met klem. Een datum voor de beroepszitting is nog niet vastgelegd. (AB/RDM)

Het Italiaanse ontwerpersduo Domenico Dolce en Stefano Gabbana gaat in beroep tegen hun veroordeling voor belastingontduiking. Ze eisen de volledige vrijspraak, meldt de Britse Vogue.De advocaat van de heren heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak die in juni viel. De modeontwerpers werden toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en acht maanden wegens fiscale fraude. De advocaat diende een dossier in dat negentig pagina's telt. Het gaat om een zaak die begon in 2004, toen ze werden aangeklaagd voor belastingontduiking omdat ze hun label verkochten aan het Luxemburgse bedrijf Gado, dat ook op hun naam staat.Dolce & Gabbana werden ervan beschuldigd zo'n 400 miljoen euro belasting te hebben ontlopen en in april 2013 werden ze al veroordeeld tot een monsterboete van 343.4 miljoen euro. De ontwerpers zelf ontkennen nog steeds de aanklacht met klem. Een datum voor de beroepszitting is nog niet vastgelegd. (AB/RDM)