De man achter de zomerhit 'Bonkers', beter bekend als Dizzee Rascal, heeft samen met Nike Air Max een sneaker uitgebracht: de Tongue 'N Cheek.

De winnaar van de Britse Mercury Prize omschrijft zijn ontwerp als 'stylish but simple'. Het resultaat is een eenvoudige sportschoen gemaakt uit premium leer en aangevuld met transparante details, volgens Rascal combineerbaar met vele kledingstijlen. Dat Dizzie oog heeft voor detail, wil hij bewijzen door in de roze bovenflap de letter 'u' (van Tongue) als menselijke tong af te beelden. Om zijn sneaker te brandmerken, werd op de zool een grote vlieg gedrukt, verwijzend naar het logo van Dizzee's Dirty Stank Recordings. Rascal dacht ook aan de visuele podiumeffecten van zijn shows: hoe anders die reflecterende veters te verklaren? En what's in a name? De sneaker draagt niet toevallig dezelfde naam als Rascals vierde album dat binnenkort uitkomt. Voor dit unicum moet je wel naar Londen, enkel daar is de schoen verkrijgbaar. Mooi getimed voor de London Fashion Week die daar van start is gegaan. Bonkers!

Info: Enkel verkrijgbaar in de Nike Sportswear 1948 shop in Londen, tussen Storeditch High Street en Curtain Road in East London.

JoÃ"lle Verstraeten

De man achter de zomerhit 'Bonkers', beter bekend als Dizzee Rascal, heeft samen met Nike Air Max een sneaker uitgebracht: de Tongue 'N Cheek. De winnaar van de Britse Mercury Prize omschrijft zijn ontwerp als 'stylish but simple'. Het resultaat is een eenvoudige sportschoen gemaakt uit premium leer en aangevuld met transparante details, volgens Rascal combineerbaar met vele kledingstijlen. Dat Dizzie oog heeft voor detail, wil hij bewijzen door in de roze bovenflap de letter 'u' (van Tongue) als menselijke tong af te beelden. Om zijn sneaker te brandmerken, werd op de zool een grote vlieg gedrukt, verwijzend naar het logo van Dizzee's Dirty Stank Recordings. Rascal dacht ook aan de visuele podiumeffecten van zijn shows: hoe anders die reflecterende veters te verklaren? En what's in a name? De sneaker draagt niet toevallig dezelfde naam als Rascals vierde album dat binnenkort uitkomt. Voor dit unicum moet je wel naar Londen, enkel daar is de schoen verkrijgbaar. Mooi getimed voor de London Fashion Week die daar van start is gegaan. Bonkers!Info: Enkel verkrijgbaar in de Nike Sportswear 1948 shop in Londen, tussen Storeditch High Street en Curtain Road in East London.JoÃ"lle Verstraeten