Dit zijn de machtigste stylisten van Hollywood

Dit zijn de machtigste stylisten van Hollywood
© REUTERS

Elk jaar stelt het Amerikaanse magazine The Hollywood Reporter een lijstje samen met de machtigste stylisten. Zij drukken hun stempel op de vele rode lopers, ze kunnen een label maken of kraken door hun stijlkeuzes én ze tillen sterren naar een hoger niveau. Wij overlopen de belangrijkste namen. (AB / via The Hollywood Reporter)

Meest invloedrijke stylisten © REUTERS

Petra Flannery is de mastermind achter deze look van Emma Stone. Deze Lanvin-look mét broek was heerlijk gedurfd op een rode loper. 'Ik probeer mijn klanten zo individueel mogelijk te behandelen.'

Meest invloedrijke stylisten © REUTERS

Deze jurk van Julianne Moore werd geselecteerd door de nummer twee in de lijst, Lesie Fremar. Voor deze look vroeg Riccardo Tisci aan Julianne Moore wat ze leuk vond. Veren bleken haar voorkeur weg te dragen en deze jurk kwam na maar liefst 2000 manuren tot stand.

Meest invloedrijke stylisten © EPA

Op nummer drie staat een duo, Karla Welch en Kemal Harris. Zij kleden onder meer Felicity Jones, zoals deze look van Dior Couture, en Robin Wright.

Meest invloedrijke stylisten © REUTERS

Deze simpele look van Dakota Johnson voor de Oscars was een idee van Kate Young, nummer vier op de lijst van meest invloedrijke stylisten. Zij kleedt ook Natalie Portman en Michelle Williams.

Meest invloedrijke stylisten © Twitter

Deze fleurige look van Shailene Woodley is één van de looks waar Ilaria Urbinati het meest trots op is. 'Ik had die jurk al even op het oog, maar ik heb ermee gewacht tot ik de perfecte persoon gevonden had.'