Dit was 2011... in cijfers

Dit was 2011... in cijfers
Het cijfer 36 zal de geschiedenisboeken - of toch tenminste enkele modeblogs - ingaan als het aantal internationale magazinecovers dat Lady Gaga in 2011 voor haar rekening nam.

Vincent Fobelets

36

Het cijfer 36 zal de geschiedenisboeken - of toch tenminste enkele modeblogs - ingaan als het aantal internationale magazinecovers dat Lady Gaga in 2011 voor haar rekening nam.

35

Slechts 35 tweets had de anonieme Twitteraccount CondeElevator nodig om zijn fanbase op te trekken tot bijna 100.000 volgers, waarvan er nog steeds 87.266 overblijven. De account deelde de vaak hilarische conversaties in de lift van het Condé Nast gebouw waar ook de Amerikaanse Vogue is gevestigd. De 36e tweet maakte een einde aan de heisa: Girl or Guy #1 [in elevator alone]: This got really crazy. Love my job. Better stop. #sorry

50

Je zou het hem niet nageven, maar in 2011 passeerde Barbie's vriendje Ken de kaap van 50 jaar. Door de decennia heen onderging de plastieken womanizer een reeks transformaties, zoals een zonnebankbruin kleurtje en een vooruitstrevende look.

90

90 barre winters moest Iris Apfel wachten om eind 2011 door beautymerk M.A.C. gevraagd te worden als ambassadrice. Begin volgend jaar ligt haar gelimiteerde make-upcollectie - met opvallende kleuren - in de winkel.

21 © epa

Volgens onze teller werden 21 designers naar voren geschoven in de zoektocht naar een opvolger voor John Galliano bij Dior. Haider Ackermann, Olivier Theyskens, Azzedine Alaïa, Sarah Burton, Alber Elbaz, Marc Jacobs, Phoebe Philo, Peter Dundas, Tom Ford, Nicolas Ghesquière, Prabal Gurung, de Rodarte zussen, Stefano Pilati, Hedi Slimane, Erdem, Riccardo Tisci, Raf Simons, Jason Wu, Alexander Wang, Jean Paul Gaultier en Kris Van Assche. Volgens de laatste berichten zou het dan toch Raf Simons zijn die aan het langste eind trekt.

216

Niet dat we ze allemaal een voor een geteld hebben, maar naar schatting waren er zo'n 216 blokjes - of ook 26 sixpacks - aanwezig op de opening van de eerste Abercrombie & Fitch winkel op de Waterloolaan in Brussel.

4.230

Of ook: het verschil in euro tussen een origineel stuk van Versace en zijn H&M-equivalent. Wij kijken alvast uit naar de collectie van Marni voor H&M die zijn opwachting maakt in 2012.

2.115

2.115 euro is het bedrag (per persoon) dat je moet neerleggen om één nacht te blijven slapen op North Island, het resort in de Seychellen waar ook Kate en William hun huwelijksreis doorbrachten. Voor een standaardkamer welteverstaan.

114

Zo'n 114 dagen al had de eerste Belgische Marc Jacobs winkel op de Brusselse Dansertstraat moeten open zijn voor het grote publiek. Fashionista's over heel het land staan al maanden te popelen om de boetiek - die ook de allereerste Europese Marc Jacobs Bookstore zal bevatten - te betreden. Onze voorspelling? Begin februari 2012, net op tijd voor de nieuwe lentecollectie.

1.400.000

Het bedrag in euro waarop de legendarische Thriller-jas van Michael Jackson werd afgeklopt. De veiling in Beverly Hills bracht 7 keer zo veel op als verwacht.

241.582 © reuters

Het aantal likes voor de Pippa Middleton Ass Appreciation Society pagina op Facebook.

1200

In 2011 werd, volgens Styletoday.nl, een recordaantal van 1200 nieuwe parfums gelanceerd - dat zijn er 3 per dag. Daarin hebben naast grote spelers als Chanel, Armani en Hermès ook celebrities een belangrijke rol gespeeld.

40.000

Donderdag meldde de 40.000ste bezoeker zich aan voor de expo van Walter Van Beirendonck in het Modemuseum van Antwerpen. De tentoonstelling 'Dream The World Awake' loopt nog tot 19 februari 2012 en zal dus nog heel wat bezoekers over de vloer krijgen.