Dirk Bikkembergs (°1959) behaalde zijn einddiploma als modeontwerper aan de Antwerpse Academie in 1982. In 1985 won hij de Gouden Spoel; de daaropvolgende belangstelling resulteerde in het aanbod een eigen mannenschoenencollectie op de markt te brengen, wat in 1986 een feit werd. Alleen al met zijn schoenen wist Bikkembergs een eigen stempel op de mannenmode te drukken: viriel, zelfverzekerd en geërotiseerd was het statement, zonder schroom om van de norm af te wijken.

In 1987 kwam er voor het eerst een volwaardige kledinglijn (Dirk Bikkembergs Men) waarmee hij zijn manbeeld voluit kon neerzetten. In tegenstelling tot de kleren van vele mannenlabels uit die tijd, dienden de outfits van Bikkembergs niet om een (werk)functie te illustreren, maar huldigden ze de man en zijn lichaam zelve, vandaar de vele referenties naar allerhande sporttakken en militaire looks.

Ook qua constructie waren de ontwerpen van Bikkembergs solide, praktisch en krachtig. Als lid van de Zes van Antwerpen toonde hij zijn mode tijdens de modeweek in Londen, in 1987. Een jaar later was er de eerste eigen show in Parijs. Hij zette zijn productie in Italië op, en verruimde zijn veld met de introductie van een vrouwenlijn, in 1992. In 1996 kwam er een derde lijn, simpelweg Bikkembergs geheten.

Hoewel hij al in het begin van zijn loopbaan stelde dat er voor een man niets beters bestaat dan een wit T-shirt, jeans en sneakers, duurde het tot 2000 alvorens hij zijn eigen, geperfectioneerde versie van de denimbroek lanceerde (Bikkembergs Jeans Collection). Vanuit Italië groeide ook zijn fascinatie voor voetbal. Niet alleen nodigde hij profvoetballers uit om voor hem te defileren; in 2003 werd hij tevens aangesteld als officiële klerenmaker voor het Italiaanse topteam Inter Milan. Twee jaar later ging hij nog een stapje verder. In juli 2005 kocht Bikkembergs de Italiaanse amateurvoetbalploeg Fossombrone en sindsdien zijn het vooral de spelers van Il Bikkembergs Fossombrone die zijn campagnebeelden bevolken. (PDP)

www.bikkembergs.com

Dirk Bikkembergs (°1959) behaalde zijn einddiploma als modeontwerper aan de Antwerpse Academie in 1982. In 1985 won hij de Gouden Spoel; de daaropvolgende belangstelling resulteerde in het aanbod een eigen mannenschoenencollectie op de markt te brengen, wat in 1986 een feit werd. Alleen al met zijn schoenen wist Bikkembergs een eigen stempel op de mannenmode te drukken: viriel, zelfverzekerd en geërotiseerd was het statement, zonder schroom om van de norm af te wijken.In 1987 kwam er voor het eerst een volwaardige kledinglijn (Dirk Bikkembergs Men) waarmee hij zijn manbeeld voluit kon neerzetten. In tegenstelling tot de kleren van vele mannenlabels uit die tijd, dienden de outfits van Bikkembergs niet om een (werk)functie te illustreren, maar huldigden ze de man en zijn lichaam zelve, vandaar de vele referenties naar allerhande sporttakken en militaire looks.Ook qua constructie waren de ontwerpen van Bikkembergs solide, praktisch en krachtig. Als lid van de Zes van Antwerpen toonde hij zijn mode tijdens de modeweek in Londen, in 1987. Een jaar later was er de eerste eigen show in Parijs. Hij zette zijn productie in Italië op, en verruimde zijn veld met de introductie van een vrouwenlijn, in 1992. In 1996 kwam er een derde lijn, simpelweg Bikkembergs geheten.Hoewel hij al in het begin van zijn loopbaan stelde dat er voor een man niets beters bestaat dan een wit T-shirt, jeans en sneakers, duurde het tot 2000 alvorens hij zijn eigen, geperfectioneerde versie van de denimbroek lanceerde (Bikkembergs Jeans Collection). Vanuit Italië groeide ook zijn fascinatie voor voetbal. Niet alleen nodigde hij profvoetballers uit om voor hem te defileren; in 2003 werd hij tevens aangesteld als officiële klerenmaker voor het Italiaanse topteam Inter Milan. Twee jaar later ging hij nog een stapje verder. In juli 2005 kocht Bikkembergs de Italiaanse amateurvoetbalploeg Fossombrone en sindsdien zijn het vooral de spelers van Il Bikkembergs Fossombrone die zijn campagnebeelden bevolken. (PDP) www.bikkembergs.com