Eerder deden al geruchten de ronde, maar het nieuws werd nu eindelijk bevestigd door beide partijen. De grote baas en oprichter van Diesel, Renzo Rosso, heeft een meerderheidsaandeel gekocht in het modehuis Marni.

Er is nog geen informatie gekend over de exacte cijfers, maar er is wel geweten dat de verkoop is doorgegaan via het Italiaanse bedrijf Only the Brave. "Ik ben heel tevreden met de overeenkomt die we hebben afgesloten met OTB", zegt Gianni Castiglioni, de CEO van Marni. "Dit is een uitzonderlijke kans om ons bedrijf verder te ontwikkelen zonder ons merk en identiteit op te moeten geven", vult hij verder aan.

Volgens WWD is de deal gesloten om de internationale expansie van Marni te bevorderen. Bovendien zijn de creatief directeur van Marni, Consuelo Castiglioni, en Renzo Rossi al lang goede vrienden. "Ik ben heel blij met deze nieuwe aanwinst", zegt Rosso. "Marni weerspiegelt de mode waar ik van hou en die ik geassocieerd wil zien met OTB. Ze hebben een stijl die uniek, herkenbaar en individueel is", aldus Rosso tegen de Britse Vogue.

Het is niet het eerste bedrijf waar Rosso in investeert. Zo nam hij eerder de licentie van Just Cavalli over en produceert en distribueert hij ook collecties voor het Italiaanse DSquared2. (RDM)

Eerder deden al geruchten de ronde, maar het nieuws werd nu eindelijk bevestigd door beide partijen. De grote baas en oprichter van Diesel, Renzo Rosso, heeft een meerderheidsaandeel gekocht in het modehuis Marni. Er is nog geen informatie gekend over de exacte cijfers, maar er is wel geweten dat de verkoop is doorgegaan via het Italiaanse bedrijf Only the Brave. "Ik ben heel tevreden met de overeenkomt die we hebben afgesloten met OTB", zegt Gianni Castiglioni, de CEO van Marni. "Dit is een uitzonderlijke kans om ons bedrijf verder te ontwikkelen zonder ons merk en identiteit op te moeten geven", vult hij verder aan. Volgens WWD is de deal gesloten om de internationale expansie van Marni te bevorderen. Bovendien zijn de creatief directeur van Marni, Consuelo Castiglioni, en Renzo Rossi al lang goede vrienden. "Ik ben heel blij met deze nieuwe aanwinst", zegt Rosso. "Marni weerspiegelt de mode waar ik van hou en die ik geassocieerd wil zien met OTB. Ze hebben een stijl die uniek, herkenbaar en individueel is", aldus Rosso tegen de Britse Vogue. Het is niet het eerste bedrijf waar Rosso in investeert. Zo nam hij eerder de licentie van Just Cavalli over en produceert en distribueert hij ook collecties voor het Italiaanse DSquared2. (RDM)