Kledingmerken Diesel en Edun zetten zich in voor het goede doel. Samen ontwierpen ze een denim collectie, die volledig geproduceerd werd in Afrika. De collectie bestaat uit 25 stuks en is gemaakt van het beste CCIU katoen uit Oeganda.

Zowel Diesel als Edun hebben een hart voor Afrika en zetten er al enkele succesvolle projecten op poten. Zo lanceerde Renzo Rosso in 2008 de non-profitorganisatie, Only the Brave Foundation; een project dat Afrika helpt in alle facetten waartoe het land zelf niet in staat is. Ook Ali Hewson en manlief Bono van Edun zetten zich vaak in voor liefdadigheidsprojecten zoals het Conservation Cotton Initiative (CCI) in Oeganda. Hun gedeelde liefde voor Afrika bracht hen ertoe een samenwerking op poten te zetten. De ontwerpers geloven immers dat duurzaamheid en mode een krachtige combinatie vormen om producenten uit derdewereldlanden te steunen.


Herinterpretatie four-pocket jeans


De collectie voor SS13 en FW13 is een herinterpretatie van de four-pocket jeans uit de jaren zeventig, welke zeer populair was in de straten van Zuid-Afrika. Doorheen de hele collectie zie je vier unieke symbolen terug uit de Dogon cultuur, bekend om zijn gemaskerde dansen, houten beelden en architectuur. De volledige collectie werd geproduceerd uit Conservation Cotton Initiative Uganda (CCIU) katoen. Het initiatief biedt steun en opleiding aan de katoenbedrijven die nog steeds herstellen van de 25-jarige burgeroorlog in Oeganda.


Studio Africa


Om de African spirit tot leven te brengen in de campagne creëerde Diesel+Edun een virtueel concept, Studio Africa genoemd. Op de campagne pronkt een nieuwe generatie van creatieve talenten van over het hele continent met een bewonderenswaardig verhaal. Zoals bijvoorbeeld een catwalk model dat de opleiding van weesmeisjes in Tanzania steunt of een schrijver die taboes doorbreekt als eerste homoseksuele auteur.


De SS13 Diesel+Edun collectie is te koop vanaf maart in de Diesel stores te Antwerpen, Brussel en Amsterdam. (JJ)

Kledingmerken Diesel en Edun zetten zich in voor het goede doel. Samen ontwierpen ze een denim collectie, die volledig geproduceerd werd in Afrika. De collectie bestaat uit 25 stuks en is gemaakt van het beste CCIU katoen uit Oeganda. Zowel Diesel als Edun hebben een hart voor Afrika en zetten er al enkele succesvolle projecten op poten. Zo lanceerde Renzo Rosso in 2008 de non-profitorganisatie, Only the Brave Foundation; een project dat Afrika helpt in alle facetten waartoe het land zelf niet in staat is. Ook Ali Hewson en manlief Bono van Edun zetten zich vaak in voor liefdadigheidsprojecten zoals het Conservation Cotton Initiative (CCI) in Oeganda. Hun gedeelde liefde voor Afrika bracht hen ertoe een samenwerking op poten te zetten. De ontwerpers geloven immers dat duurzaamheid en mode een krachtige combinatie vormen om producenten uit derdewereldlanden te steunen. Herinterpretatie four-pocket jeans De collectie voor SS13 en FW13 is een herinterpretatie van de four-pocket jeans uit de jaren zeventig, welke zeer populair was in de straten van Zuid-Afrika. Doorheen de hele collectie zie je vier unieke symbolen terug uit de Dogon cultuur, bekend om zijn gemaskerde dansen, houten beelden en architectuur. De volledige collectie werd geproduceerd uit Conservation Cotton Initiative Uganda (CCIU) katoen. Het initiatief biedt steun en opleiding aan de katoenbedrijven die nog steeds herstellen van de 25-jarige burgeroorlog in Oeganda. Studio Africa Om de African spirit tot leven te brengen in de campagne creëerde Diesel+Edun een virtueel concept, Studio Africa genoemd. Op de campagne pronkt een nieuwe generatie van creatieve talenten van over het hele continent met een bewonderenswaardig verhaal. Zoals bijvoorbeeld een catwalk model dat de opleiding van weesmeisjes in Tanzania steunt of een schrijver die taboes doorbreekt als eerste homoseksuele auteur. De SS13 Diesel+Edun collectie is te koop vanaf maart in de Diesel stores te Antwerpen, Brussel en Amsterdam. (JJ)