Diane von Furstenberg opent pop-up in Brussel

De kindercollectie die DVF voor GapKids ontwierp, ligt in de rekken.

Diane von Furstenbergs winkel in de Brusselse Grote Hertstraat heeft er heel even een klein zusje bij. Komende drie maanden is de kindercollectie die DVF voor Gap tekende in een pop-up store aan de overkant van de straat te vinden.

De collectie is een samenwerking tussen DVF en Gap. Het is daarmee de eerste keer dat de Amerikaanse modegigant voet aan grond krijgt op Belgische bodem. DVF heeft wel al drie winkels in ons land, allen gecoördineerd door haar schoonzus Greta Halfin.

Diezelfde Halfin stelt nu ook haar Project Store ter beschikking voor de DVF for GapKids collectie. Op de lange termijn is het de bedoeling om nog andere pop-ups op te zetten in de kleine ruimte, maar de komende drie maanden zwaait DVF er de scepter.

Het is de eerste keer dat DVF met een ander label samenwerkt. Aanvankelijk vroegen sommigen zich af of haar opvallende stijl wel verenigbaar zou zijn met de casual looks van Gap, maar die twijfels zijn ondertussen al lang van tafel geveegd. De Belgisch-Amerikaanse ontwerpster slaagt erin haar unieke stijl te vertalen naar de noden van kinderen. De iconische wikkeljurk, uitgebracht als jersey kruippakje, is daar het beste voorbeeld van.

Gap is dan weer niet aan zijn eerste samenwerking toe. Eerdere gastdesigners waren Burberry, Gucci en Stella McCartney. Die laatste tekende zelfs twee collecties voor het label, waarna ze besloot om zelf een kinderlijn te lanceren. Ook DVF zou de samenwerking herhalen, maar de kans dat zij haar eigen lijn voor kleintjes opstart is miniem. De ontwerpster voelt zich niet geroepen om zich volledig op kindermode te storten: “Ik wil kleine meisjes de tijd geven om op te groeien.” (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content