Deze stranditems nekken het milieu niet

Deze stranditems nekken het milieu niet
Elle Evans © -

Druilerig Belgisch weer doet ons verlangen naar het strand: een plaats van ontspanning, zon en zee, maar ook een plaats waar we de vervuiling van onze aarde goed kunnen zien. De zeeën zitten vol microplastics en andere rommel en ook onze stranden zien er vaker uit als een stort dan als een plaats van vertier.

Daarom kiezen wij voor duurzame strandmode, want met een schoon geweten en schone zeeën, genieten wij des te harder van een zonnige vakantie.

(LP)

Eco Beach Babe: Elle Evans © -

Waar anders dan Australië poppen er swimwear brands uit de grond als paddenstoelen. Elle Evans Swimwear is naast super trendy, ook nog eens duurzaam. De zwempakken en bikini's worden zo ontworpen dat ze zo min mogelijk stof verspillen en worden gemaakt met restmaterialen of gerecycleerd lycra. Alles komt, van idee tot uitvoering, in Melbourne tot stand. In de swimwearitems kunnen gebruikers een handig etiket vinden met instructies om de items juist te wassen. In de toekomst willen Tanya Evans en Ellie Evans (geen zussen, ze hebben toevallig dezelfde achternaam) ook een take-back-programma opstarten, zodat ze zeker zijn dat alle swimwear goed terecht komt en de recyclagecirkel rond geraakt. Klik hier voor de shop.

Eco Beach Babe: Linda VS © -

Dit Belgische merk maakt mooi tassen van duurzaam leer. Het leer komt van Deense stieren die op natuurlijk wijze zijn gestorven en wordt gelooid zonder schadelijke chemicaliën. Die leuke prints? Die verkrijgen ze dankzij de kracht van de zon. Geen massaproductie, geen kinderarbeid en geen chemicaliën: in deze tassen stoppen we zonder zorgen onze stranditems. Klik hier voor meer info & de shop.

Eco Beach Babe: Reformation © -

Ook onze strandjurk komt van een lovenswaardig duurzaam merk. Reformation won de harten van menig fashionista én ecowarrior. Killer clothes die het milieu niet nekken. De website van Reformation is erg duidelijk, transparant en barst van de weetjes over duurzame mode. Shop hier.

Eco Beach Babe: The Sponge Suit Bikini © -

Onderzoekers in Californië hebben een bikini uitgevonden die de verontreiniging van de zee tegengaat. Met behulp van een sponsachtig materiaal dat water afstoot, maar vuil aantrekt, kan je al zwemmend de zeeën reinigen. Geen nood, het vuil komt niet in aanraking met je huid. Na gebruik, kunnen de sponzen worden gerecycleerd en vervangen door nieuwe. Een slim idee! Meer info

Eco Beach Babe: People Tree © -

Het Britse duurzame merk People Tree heeft heel wat gestreepte stuks die 'zon, zee, strand' schreeuwen. Oprichtster Safia Minney is een echte pionier in duurzame mode en blijft onderzoek doen naar hoe we mode-industrie duurzamer te werk kan gaan. Recent haalde ze genoeg geld op via Kickstarter om een nieuw boek te schrijven 'Slave to Fashion', over moderne slavernij die gelinkt is aan de modewereld. Shop hier.

Eco Beach Babe: Vitamin A © -

Dit Amerikaanse swimwear merk werkt met EcoLux™, een ecologisch verantwoord materiaal, en prijkt in de garderobe van heel wat A list sterren zoals Rihanna en Scarlett Johansson. Ook let het label er heel erg op dat de fabrieken waar ze mee samenwerken voldoen aan hun milieuvoorwaarden. Shop hier.

Eco Beach Babe: Dick Moby © Dick Moby

Het Nederlandse label probeert met haar zonnebrillen de zonnige kant van plastic te tonen. Na de zonnebrillen van bioacetaat en de ecologische optische lijn eerder dit seizoen, pakt het sustainable zonnebrillenlabel uit met een volgende mijlpaal: alle zwarte Dick Moby brilmonturen worden vanaf nu gemaakt van 97% gerecycleerd industrieel plastic.

Lees ons interview met oprichter Robbert hier.