Ook als je niet meteen wil investeren in nieuwe schoenen, kan je je huidige sneakers beter geschikt maken voor jouw voettype. Lees Weg met pijnlijke voeten: zo bind je schoenveters voor de perfecte pasvorm.

De Italiaanse schoenontwerper Vibram gebruikte voor de schoen een traditioneel Japanse stof, furoshiki. Die wordt in het Oosterse land al lang gebruikt om goederen te transporteren. Behalve de stof die je om je voet wikkelt en vastzet met velcro, bestaat de schoen ook uit een harde zool, zodat ze ook geschikt zijn voor het ruigere werk. Het enige waar je bij aanschaf op moet letten, is dat de zool jouw maat is, want met deze techniek is een schoen die schuurt aan je pinkteen of te ruim zit boven je hiel verleden tijd.

(EK)

De Italiaanse schoenontwerper Vibram gebruikte voor de schoen een traditioneel Japanse stof, furoshiki. Die wordt in het Oosterse land al lang gebruikt om goederen te transporteren. Behalve de stof die je om je voet wikkelt en vastzet met velcro, bestaat de schoen ook uit een harde zool, zodat ze ook geschikt zijn voor het ruigere werk. Het enige waar je bij aanschaf op moet letten, is dat de zool jouw maat is, want met deze techniek is een schoen die schuurt aan je pinkteen of te ruim zit boven je hiel verleden tijd.(EK)