FoldiMate is een extra toestel dat je aan je washok zou moeten toevoegen. Nadat je je kleding door de wasmachine en droogkast haalt, houdt dit toestel zich bezig met de afwerking: kreukels uitstomen, een lekker geurtje geven, zelfs opvouwen wil de FoldiMate voor zijn rekening nemen. Een kledingstuk op die manier behandelen duurt zo'n tien seconden en via een handige opvangbak moet je niet ieder kledingstuk één voor één uit de machine halen.

Omdat het te mooi om waar te zijn klinkt én het je makkelijk 750 euro zal kosten wanneer de FoldiMate in 2018 op de markt komt proberen we het enthousiasme wat te temperen:

Allereerst kan de FoldiMate niet àlles wat uit je droogkast komt opvouwen. Sokken, panty's, ondergoed: vergeet het. Ten tweede moet je de kledingstukken nog altijd één voor één vastclippen aan de rekjes van het toestel, dat ten derde ook maar vijftiental kledingstukken tegelijk aankan. Het is dus geen kwestie van vasthaken en wegwezen.

Bovendien ziet FoldiMate eruit als het soort toestel dat in leven geroepen werd om je leven te moderniseren, maar dat je uiteindelijk in een crisis, een kapotgeschopte teen en een geblokkeerde laadbak achterlaat. Een beetje zoals printers, al zou de FoldiMate wél jouw favoriete kledingstukken tussen zijn klauwen hebben zitten in plaats van een haastig afgedrukte routebeschrijving. Bedank ons later maar. (KS)

FoldiMate is een extra toestel dat je aan je washok zou moeten toevoegen. Nadat je je kleding door de wasmachine en droogkast haalt, houdt dit toestel zich bezig met de afwerking: kreukels uitstomen, een lekker geurtje geven, zelfs opvouwen wil de FoldiMate voor zijn rekening nemen. Een kledingstuk op die manier behandelen duurt zo'n tien seconden en via een handige opvangbak moet je niet ieder kledingstuk één voor één uit de machine halen. Omdat het te mooi om waar te zijn klinkt én het je makkelijk 750 euro zal kosten wanneer de FoldiMate in 2018 op de markt komt proberen we het enthousiasme wat te temperen: Allereerst kan de FoldiMate niet àlles wat uit je droogkast komt opvouwen. Sokken, panty's, ondergoed: vergeet het. Ten tweede moet je de kledingstukken nog altijd één voor één vastclippen aan de rekjes van het toestel, dat ten derde ook maar vijftiental kledingstukken tegelijk aankan. Het is dus geen kwestie van vasthaken en wegwezen. Bovendien ziet FoldiMate eruit als het soort toestel dat in leven geroepen werd om je leven te moderniseren, maar dat je uiteindelijk in een crisis, een kapotgeschopte teen en een geblokkeerde laadbak achterlaat. Een beetje zoals printers, al zou de FoldiMate wél jouw favoriete kledingstukken tussen zijn klauwen hebben zitten in plaats van een haastig afgedrukte routebeschrijving. Bedank ons later maar. (KS)