Het Spaanse merk Desigual, met thuisbasis in Barcelona, heeft aangekondigd dat het een functionele, sportieve collectie op de markt gaat brengen. De collectie zal in februari 2014 aan het publiek worden getoond. Dat schrijft Fashion United.

Desigual Sport, de naam van de nieuwe collectie, bevat onder meer leggings, shorts, tops, jasjes en sweaters. Daarnaast zijn er ook drie modellen van sportschoenen. Er zijn ook sporttassen en rugzakken in de collectie opgenomen. De collectie legt de focus in de eerste plaats op hardlopen en dansen. Desigual is niet het eerste kledingmerk dat zich gaat richten op sportieve kledij. Zo brengt onder meer Mango een sportieve collectie op de markt en wil de Zweedse keten H&M hun huidige aanbod van 'sportswear' vergroten.

Het is niet de eerste keer dat Desigual een 'zijtak' opricht. Zo heeft het Spaanse merk, naast de modecollecties, ook een volledige livingcollectie met onder meer bed-, bad- en keukentextiel, een accessoires, schoenen en geuren. Hiermee vergroot het merk hun afdruk op de afzetmarkt. Ketens als H&M en Zara doen dit al verschillende jaren.

De sportieve lijn van Desigual zal terug te vinden zijn in de gespecialiseerde sportzaken en zal te koop worden aangeboden, naar alle waarschijnlijkheid, vanaf de eerste maanden van 2014. (LVR)

Het Spaanse merk Desigual, met thuisbasis in Barcelona, heeft aangekondigd dat het een functionele, sportieve collectie op de markt gaat brengen. De collectie zal in februari 2014 aan het publiek worden getoond. Dat schrijft Fashion United. Desigual Sport, de naam van de nieuwe collectie, bevat onder meer leggings, shorts, tops, jasjes en sweaters. Daarnaast zijn er ook drie modellen van sportschoenen. Er zijn ook sporttassen en rugzakken in de collectie opgenomen. De collectie legt de focus in de eerste plaats op hardlopen en dansen. Desigual is niet het eerste kledingmerk dat zich gaat richten op sportieve kledij. Zo brengt onder meer Mango een sportieve collectie op de markt en wil de Zweedse keten H&M hun huidige aanbod van 'sportswear' vergroten. Het is niet de eerste keer dat Desigual een 'zijtak' opricht. Zo heeft het Spaanse merk, naast de modecollecties, ook een volledige livingcollectie met onder meer bed-, bad- en keukentextiel, een accessoires, schoenen en geuren. Hiermee vergroot het merk hun afdruk op de afzetmarkt. Ketens als H&M en Zara doen dit al verschillende jaren. De sportieve lijn van Desigual zal terug te vinden zijn in de gespecialiseerde sportzaken en zal te koop worden aangeboden, naar alle waarschijnlijkheid, vanaf de eerste maanden van 2014. (LVR)