Bretellen zijn de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig en worden stilaan gezien als dé hippe accessoire voor elke modebewuste man. Zo dachten ook Café Costume en Mayenne Nelen die samen een bretellencollectie hebben ontworpen.
Bretellen waren vroeger een praktische accessoire. Ze dienden om afzakkende broeken op zijn plaats te houden en mochten volgens de stijletiquette niet gezien worden boven het hemd.

Gedurende een lange periode hadden bretellen dan ook een stoffig imago en zagen we ze enkel opduiken op een occasionele verkleedpartij of als vast onderdeel van de outfit van Steve Urkel.

Handgemaakte bretellen

Niet alleen heeft deze opmerkelijke accessoire het nerdy imago kunnen afschudden, bretellen worden steeds meer gezien als dé hippe accessoire voor mannen.

Modelabel Café Costume en ontwerpster Mayenne Nelen - gespecialiceerd in handgemaakte lederen accessoires - hebben ingespeeld op deze opkomende trend en besloten een bretellencollectie te lanceren.

Hun collectie grijpt terug naar de essentie van de bretel. Zo herken je de typische y-vorm: een enkele band over de rug die uitmondt in twee andere banden die over de borst lopen. De handgemaakte bretellen zijn vervaardigd van elastiek en leder en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. (RDM)

De Café & Costume x Mayenne Nelen-bretellen zijn te koop in de Café Costume-winkel in Antwerpen, Brussel en Gent. De kostprijs is 99 euro.

Bretellen zijn de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig en worden stilaan gezien als dé hippe accessoire voor elke modebewuste man. Zo dachten ook Café Costume en Mayenne Nelen die samen een bretellencollectie hebben ontworpen. Bretellen waren vroeger een praktische accessoire. Ze dienden om afzakkende broeken op zijn plaats te houden en mochten volgens de stijletiquette niet gezien worden boven het hemd. Gedurende een lange periode hadden bretellen dan ook een stoffig imago en zagen we ze enkel opduiken op een occasionele verkleedpartij of als vast onderdeel van de outfit van Steve Urkel. Handgemaakte bretellen Niet alleen heeft deze opmerkelijke accessoire het nerdy imago kunnen afschudden, bretellen worden steeds meer gezien als dé hippe accessoire voor mannen. Modelabel Café Costume en ontwerpster Mayenne Nelen - gespecialiceerd in handgemaakte lederen accessoires - hebben ingespeeld op deze opkomende trend en besloten een bretellencollectie te lanceren. Hun collectie grijpt terug naar de essentie van de bretel. Zo herken je de typische y-vorm: een enkele band over de rug die uitmondt in twee andere banden die over de borst lopen. De handgemaakte bretellen zijn vervaardigd van elastiek en leder en zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. (RDM)