Beweging, mode en poëzie worden vermengd in het project Living Pod van de Canadese modeontwerpster Ying Gao. Als zonnebloemen reageren haar jurken op de inval van licht.
Een eerste kledinglaag bevat lichtsensoren die minuscule, elektrische motoren activeren in de plooien van de stof. Ruffles in de tweede jurk kopiëren en versterken deze beweging. Op die manier wordt het idee van levende jurken gewekt.

Het werk van Ying Gao wordt momenteel nog tot 28 augustus tentoongesteld in het Nationale Museum van Schone Kunsten in Québec onder de noemer 'Ying Gao: Art, Fashion and Technology'. (VF)

living pod, interactive coats from ying gao on Vimeo.

Beweging, mode en poëzie worden vermengd in het project Living Pod van de Canadese modeontwerpster Ying Gao. Als zonnebloemen reageren haar jurken op de inval van licht. Een eerste kledinglaag bevat lichtsensoren die minuscule, elektrische motoren activeren in de plooien van de stof. Ruffles in de tweede jurk kopiëren en versterken deze beweging. Op die manier wordt het idee van levende jurken gewekt. Het werk van Ying Gao wordt momenteel nog tot 28 augustus tentoongesteld in het Nationale Museum van Schone Kunsten in Québec onder de noemer 'Ying Gao: Art, Fashion and Technology'. (VF)living pod, interactive coats from ying gao on Vimeo.