De "hemline index", zegt het u iets? Het is een theorie uit 1926 van econoom George Taylor. Hij stelde dat de lengte van rokken en jurken recht evenredig omhoog kruipt met de aandelenkoersen. Dus volgens deze theorie dragen we ultra mini-jurken in goede tijden, want dan durven we meer risico's nemen, terwijl maxi-jurken net de weerspiegeling vormen van onzekerheid en conservatisme in periodes van recessie.

Voor 2011 voorspellen analysten een globale groei van 4,5 tot 5 procent. Zien we dus binnenkort alleen nog blote knieën in het straatbeeld? De defilés voor komende zomer toonden net het omgekeerde. Op de catwalks in Milaan, Parijs en New York defileerden de modellen vaak in zwierige zomerjurken tot op de enkels. Lang, lenig en uitgevoerd in zachte stoffen als jersey en satijn zitten ze haast in in alle collecties, van Michael Kors en Roberto Cavalli tot Dolce & Gabbana, Erdem en Marc Jacobs.

Zou het kunnen dat de "hemline index" iets weet wat wij niet weten? Of is hiermee de complete onzinnigheid van de theorie aangetoond?

AH.

Bron: Reuters.

De "hemline index", zegt het u iets? Het is een theorie uit 1926 van econoom George Taylor. Hij stelde dat de lengte van rokken en jurken recht evenredig omhoog kruipt met de aandelenkoersen. Dus volgens deze theorie dragen we ultra mini-jurken in goede tijden, want dan durven we meer risico's nemen, terwijl maxi-jurken net de weerspiegeling vormen van onzekerheid en conservatisme in periodes van recessie. Voor 2011 voorspellen analysten een globale groei van 4,5 tot 5 procent. Zien we dus binnenkort alleen nog blote knieën in het straatbeeld? De defilés voor komende zomer toonden net het omgekeerde. Op de catwalks in Milaan, Parijs en New York defileerden de modellen vaak in zwierige zomerjurken tot op de enkels. Lang, lenig en uitgevoerd in zachte stoffen als jersey en satijn zitten ze haast in in alle collecties, van Michael Kors en Roberto Cavalli tot Dolce & Gabbana, Erdem en Marc Jacobs. Zou het kunnen dat de "hemline index" iets weet wat wij niet weten? Of is hiermee de complete onzinnigheid van de theorie aangetoond? AH. Bron: Reuters.