De persoonlijke kleedster van de Britse koningin, Angela Kelly, heeft een boek geschreven over de koninklijke kleerkast van de Queen. Daarin doet ze de modetrucs en kledingvoorkeuren van haar werkgeefster uit de doeken. Enkel de maat van de Queen blijft een goed bewaard geheim. Dat schrijft The Daily Mail.

Angela Kelly is al 18 jaar verantwoordelijk voor de koninklijke garderobe. Haar taak bestaat er in om outfits te ontwerpen, samen te stellen en te 'matchen' met de juiste accessoires voor de koningin. Ze werkt samen met een team dat bestaat uit elf personen: een assistente, drie kleermaaksters, een hoedenmaakster en vier kleedsters. Zij is verantwoordelijk voor de piekfijne uitstraling van de Britse Queen. Een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van Angela Kelly.

Al haar ervaringen heeft Angela Kelly nu gebundeld in het boek 'Dressing The Queen'. Hierin vertelt Kelly uitgebreid over de kleerkast van de Britse koningin en haar ervaringen als kleedster. Ze gaat dieper in op de functionaliteit van kleding voor een vorst en vertelt uitgebreid over de voorkeuren van de Queen. Doorheen het boek wordt vooral duidelijk hoe belangrijk details zijn voor de koningin. De kleur van het handvat van een paraplu of het aantal pareltjes op een avondjurk: elk detail heeft een functie en niets is 'zomaar'.

Kleur is essentieel

In haar boek beschrijft Angela Kelly dat er veel aandacht gaan naar de kleurkeuze en de visibiliteit van de Queen. Wanneer de Queen zich in een groene omgeving zal bevinden, zal deze kleur voor een jurk vermeden worden. Gaat de Queen op bezoek in een school, dan draagt ze vrolijke kleuren met accessoires die de aandacht trekken van kinderen. Denk hierbij aan pluimen, parels, bloemen of lintjes. Als de Queen een rusthuis bezoekt, dan kiest ze voor een hoed in een felle tint. Op die manier kunnen personen met een beperkt zicht de koningin ook waarnemen. Naast het functionele aspect van een kleur speelt de symbolische waarde ook een belangrijke rol voor de koningin. Voorbeelden hiervan zijn zwart voor verdriet of geel voor geluk.

Hoeden

De Queen houdt van hoeden en heeft exemplaren in verschillende uitvoeringen en kleuren. Bij elke hoed heeft ze steeds een sjaal in dezelfde kleur. Een belangrijke voorwaarde voor de hoed is dat de toeschouwer altijd haar gezicht kan zien. Het ontwerp is hierop afgestemd. Bovendien mag de hoed bovenaan niet te hoog zijn want ze moet op een gemakkelijke manier uit de auto kunnen komen.

In het boek van Angela Kelly komen we heel wat te weten over de kledingvoorschriften en voorkeuren van de Britse koningin. Naar haar kledingmaat blijft het echter wel raden, want daar wordt in het boek niet over gesproken. (LVR)

De persoonlijke kleedster van de Britse koningin, Angela Kelly, heeft een boek geschreven over de koninklijke kleerkast van de Queen. Daarin doet ze de modetrucs en kledingvoorkeuren van haar werkgeefster uit de doeken. Enkel de maat van de Queen blijft een goed bewaard geheim. Dat schrijft The Daily Mail. Angela Kelly is al 18 jaar verantwoordelijk voor de koninklijke garderobe. Haar taak bestaat er in om outfits te ontwerpen, samen te stellen en te 'matchen' met de juiste accessoires voor de koningin. Ze werkt samen met een team dat bestaat uit elf personen: een assistente, drie kleermaaksters, een hoedenmaakster en vier kleedsters. Zij is verantwoordelijk voor de piekfijne uitstraling van de Britse Queen. Een grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van Angela Kelly. Al haar ervaringen heeft Angela Kelly nu gebundeld in het boek 'Dressing The Queen'. Hierin vertelt Kelly uitgebreid over de kleerkast van de Britse koningin en haar ervaringen als kleedster. Ze gaat dieper in op de functionaliteit van kleding voor een vorst en vertelt uitgebreid over de voorkeuren van de Queen. Doorheen het boek wordt vooral duidelijk hoe belangrijk details zijn voor de koningin. De kleur van het handvat van een paraplu of het aantal pareltjes op een avondjurk: elk detail heeft een functie en niets is 'zomaar'. Kleur is essentieel In haar boek beschrijft Angela Kelly dat er veel aandacht gaan naar de kleurkeuze en de visibiliteit van de Queen. Wanneer de Queen zich in een groene omgeving zal bevinden, zal deze kleur voor een jurk vermeden worden. Gaat de Queen op bezoek in een school, dan draagt ze vrolijke kleuren met accessoires die de aandacht trekken van kinderen. Denk hierbij aan pluimen, parels, bloemen of lintjes. Als de Queen een rusthuis bezoekt, dan kiest ze voor een hoed in een felle tint. Op die manier kunnen personen met een beperkt zicht de koningin ook waarnemen. Naast het functionele aspect van een kleur speelt de symbolische waarde ook een belangrijke rol voor de koningin. Voorbeelden hiervan zijn zwart voor verdriet of geel voor geluk. Hoeden De Queen houdt van hoeden en heeft exemplaren in verschillende uitvoeringen en kleuren. Bij elke hoed heeft ze steeds een sjaal in dezelfde kleur. Een belangrijke voorwaarde voor de hoed is dat de toeschouwer altijd haar gezicht kan zien. Het ontwerp is hierop afgestemd. Bovendien mag de hoed bovenaan niet te hoog zijn want ze moet op een gemakkelijke manier uit de auto kunnen komen. In het boek van Angela Kelly komen we heel wat te weten over de kledingvoorschriften en voorkeuren van de Britse koningin. Naar haar kledingmaat blijft het echter wel raden, want daar wordt in het boek niet over gesproken. (LVR)