Hoewel de kerstdagen staan voor gezelligheid, sfeer en een vleugje magie, is de jacht op kerstcadeaus niet te onderschatten... Bijna de helft van de Belgen blijkt er niet van te houden. Vooral mannen en Brusselaars hebben er een hekel aan, zo blijkt uit een enquête van Mastercard.

Top drie ergernissen

Als gevraagd wordt wat hen het meest stoort bij het kerstshoppen, antwoordt driekwart: de drukte in de winkels. Tweede bron van ergernis: men weet niet wat te kopen (43 %). Op nummer drie van de ergernissen staat de verplaatsing naar de winkel. Bijna 1 op 4 Belgen vindt het vervelend de koude te moeten trotseren, een parkeerplaats te zoeken of de bus te moeten nemen om zijn kerstgeschenken te kopen. Vreemd genoeg zien Brusselaars, die toch dichtbij de winkelcentra wonen, er nog meer tegen op dan Walen of Vlamingen.

Online winkelen

Online winkelen lijkt het meest voor de hand liggende initiatief. Maar slechts en kwart van de ondervraagden heeft al een keer een kerstcadeau online gekocht. Het voorwerp willen zien en aanraken en online betalingen niet vertrouwen zijn de voornaamste redenen om niet via het internet te kopen.

Shoppingbiljet NMBS

Voor die helft die wél van winkelen houdt, is het misschien interessant gebruik te maken van het speciale kerstshoppingbiljet van de NMBS. Voor 9,50 euro kan u heen en terug naar elke Belgisch station in tweede klasse. Het biljet is geldig tijdens alle weekends van december en januari, en gedurende de hele kerstvakantie.

AH.

Hoewel de kerstdagen staan voor gezelligheid, sfeer en een vleugje magie, is de jacht op kerstcadeaus niet te onderschatten... Bijna de helft van de Belgen blijkt er niet van te houden. Vooral mannen en Brusselaars hebben er een hekel aan, zo blijkt uit een enquête van Mastercard.Top drie ergernissen Als gevraagd wordt wat hen het meest stoort bij het kerstshoppen, antwoordt driekwart: de drukte in de winkels. Tweede bron van ergernis: men weet niet wat te kopen (43 %). Op nummer drie van de ergernissen staat de verplaatsing naar de winkel. Bijna 1 op 4 Belgen vindt het vervelend de koude te moeten trotseren, een parkeerplaats te zoeken of de bus te moeten nemen om zijn kerstgeschenken te kopen. Vreemd genoeg zien Brusselaars, die toch dichtbij de winkelcentra wonen, er nog meer tegen op dan Walen of Vlamingen. Online winkelen Online winkelen lijkt het meest voor de hand liggende initiatief. Maar slechts en kwart van de ondervraagden heeft al een keer een kerstcadeau online gekocht. Het voorwerp willen zien en aanraken en online betalingen niet vertrouwen zijn de voornaamste redenen om niet via het internet te kopen. Shoppingbiljet NMBS Voor die helft die wél van winkelen houdt, is het misschien interessant gebruik te maken van het speciale kerstshoppingbiljet van de NMBS. Voor 9,50 euro kan u heen en terug naar elke Belgisch station in tweede klasse. Het biljet is geldig tijdens alle weekends van december en januari, en gedurende de hele kerstvakantie. AH.