Phoebe Philo verraste ons eerder al met bonten schoenen en opgerolde tassen tijdens de show van Céline, nu komt ze weer met iets speciaals: de gepedicuurde schoen.

Naast haar harige 'Elmo' schoenen van nertsbont toonde Phoebe Philo nog een ander speciaal paar pumps op haar lenteshow tijdens de afgelopen modeweek. Op sociale media doken er foto's op van schoenen in huidskleur met knalrode gelakte tenen. Philo, de creatieve directeur van Céline, stopte zo een vleugje humor in haar lentecollectie van 2013. Met deze trompe-l'oeil pedicure schoen zou men denken dat je nog blootsvoets over straat loopt.

Commotie

Er is echter al commentaar gekomen op schoen omdat hij enkel in één kleur bestaat 'Lily White'. Is het de bedoeling dat mensen met een andere huidskleur ook in deze schoen rondlopen of heeft Phoebe Philo dit probleem over het hoofd gezien?

Het doet de discussie omtrent blanke modellen en het gebrek aan diversiteit op de catwalk weer oplaaiden. De 'Pedicure' schoenen zijn te koop bij Colette in Parijs voor € 750. (AV)

Phoebe Philo verraste ons eerder al met bonten schoenen en opgerolde tassen tijdens de show van Céline, nu komt ze weer met iets speciaals: de gepedicuurde schoen. Naast haar harige 'Elmo' schoenen van nertsbont toonde Phoebe Philo nog een ander speciaal paar pumps op haar lenteshow tijdens de afgelopen modeweek. Op sociale media doken er foto's op van schoenen in huidskleur met knalrode gelakte tenen. Philo, de creatieve directeur van Céline, stopte zo een vleugje humor in haar lentecollectie van 2013. Met deze trompe-l'oeil pedicure schoen zou men denken dat je nog blootsvoets over straat loopt. Commotie Er is echter al commentaar gekomen op schoen omdat hij enkel in één kleur bestaat 'Lily White'. Is het de bedoeling dat mensen met een andere huidskleur ook in deze schoen rondlopen of heeft Phoebe Philo dit probleem over het hoofd gezien? Het doet de discussie omtrent blanke modellen en het gebrek aan diversiteit op de catwalk weer oplaaiden. De 'Pedicure' schoenen zijn te koop bij Colette in Parijs voor € 750. (AV)