BELGAIMAGE
© BELGAIMAGE

Nicolas Ghesquière is nu iets meer dan een jaar artistiek directeur bij Louis Vuitton. In zijn eerste collecties voor het Franse luxehuis keek hij terug naar de jaren zeventig om de garderobe van de hedendaagse vrouw te creëren. De herfst/wintercollectie die hij gisteren toonde, in de koepels gelegen naast de Fondation Louis Vuitton, was meer op de toekomst gericht. "De exploratie ging wat verder", zei hij na de show backstage, "er is nog steeds respect voor de geschiedenis van het huis, maar ook voor technologie, en dat is wat ik leuk vind."

Onze favoriete silhouetten, en ook de meest vernieuwende, waren die met het nauw aansluitende, geribde breigoed waarvan de mouwen en boord rond de heupen uitliep als een klok. Opvallend waren ook de nieuwe tassen: kleine koffertjes in aluminium en koper met binnenin ruimte voor een iPad, oplader en andere moderne benodigdheden.

De show werd gefilmd door een drone die over de locatie vloog. In elke koepel bevonden zich schermen, zodat het publiek ook zag wat er in de andere koepels gebeurde en de silhouetten van alle kanten kon bekijken.

Ellen De Wolf

Nicolas Ghesquière is nu iets meer dan een jaar artistiek directeur bij Louis Vuitton. In zijn eerste collecties voor het Franse luxehuis keek hij terug naar de jaren zeventig om de garderobe van de hedendaagse vrouw te creëren. De herfst/wintercollectie die hij gisteren toonde, in de koepels gelegen naast de Fondation Louis Vuitton, was meer op de toekomst gericht. "De exploratie ging wat verder", zei hij na de show backstage, "er is nog steeds respect voor de geschiedenis van het huis, maar ook voor technologie, en dat is wat ik leuk vind." Onze favoriete silhouetten, en ook de meest vernieuwende, waren die met het nauw aansluitende, geribde breigoed waarvan de mouwen en boord rond de heupen uitliep als een klok. Opvallend waren ook de nieuwe tassen: kleine koffertjes in aluminium en koper met binnenin ruimte voor een iPad, oplader en andere moderne benodigdheden. De show werd gefilmd door een drone die over de locatie vloog. In elke koepel bevonden zich schermen, zodat het publiek ook zag wat er in de andere koepels gebeurde en de silhouetten van alle kanten kon bekijken. Ellen De Wolf