Christian Dior

'Een nieuwe soort camouflage' en 'meer bevrijd, donkerder en meer seksueel', zo beschreef Raf Simons zijn collectie zelf in de persmap die op onze zitplaats lag. Het was niet langer nodig om Diorklassiekers als het Bar-jasje boven te halen, Simons maakt nu zijn eigen klassiekers, waaronder dit tweed broekpak geïnspireerd op de mannengarderobe met double-breasted jasje en ingekorte broek.

Christian Wijnants

Christian Wijnants , BELGAIMAGE
Christian Wijnants © BELGAIMAGE

Het was moeilijk kiezen tussen een look met print van bananenblaren of deze: een mooi voorbeeld van dat wat Wijnants nog steeds het beste doet, breigoed. Dit crèmekleurig silhouet met wijde culottes (een van de meest opvallende trends voor komend seizoen trouwens), trui en losjes over de schouders gedrapeerde sjaal/cape staat hoog op ons verlanglijstje.

A.F. Vandevorst

A.F. Vandevorst, BELGAIMAGE
A.F. Vandevorst © BELGAIMAGE

An Vandevorst en Filip Arickx brachten onlangs een bezoek aan Peru. Daar vonden ze inspiratie in de folklore en lokale klederdracht van het land. Ze vertaalden die op 'een Belgische manier', zoals Vandevorst achteraf zei, door alle felle kleuren eruit te halen en terug te brengen naar tinten van grijs. De voorstelling van de collectie kan ook gerust Belgisch genoemd worden: chaotisch, een beetje absurd, maar o zo plezant. De Belgische ambassade werd binnen volledig ingepakt in plastic, bezoekers kregen mondmaskers en overals voor een performance van kunstenaar Joris van de Moortel die niet alleen de modellen, maar ook de geweldige band die stond te spelen met witte verf bespoot.

Ellen De Wolf

Christian Dior 'Een nieuwe soort camouflage' en 'meer bevrijd, donkerder en meer seksueel', zo beschreef Raf Simons zijn collectie zelf in de persmap die op onze zitplaats lag. Het was niet langer nodig om Diorklassiekers als het Bar-jasje boven te halen, Simons maakt nu zijn eigen klassiekers, waaronder dit tweed broekpak geïnspireerd op de mannengarderobe met double-breasted jasje en ingekorte broek. Christian WijnantsHet was moeilijk kiezen tussen een look met print van bananenblaren of deze: een mooi voorbeeld van dat wat Wijnants nog steeds het beste doet, breigoed. Dit crèmekleurig silhouet met wijde culottes (een van de meest opvallende trends voor komend seizoen trouwens), trui en losjes over de schouders gedrapeerde sjaal/cape staat hoog op ons verlanglijstje.A.F. VandevorstAn Vandevorst en Filip Arickx brachten onlangs een bezoek aan Peru. Daar vonden ze inspiratie in de folklore en lokale klederdracht van het land. Ze vertaalden die op 'een Belgische manier', zoals Vandevorst achteraf zei, door alle felle kleuren eruit te halen en terug te brengen naar tinten van grijs. De voorstelling van de collectie kan ook gerust Belgisch genoemd worden: chaotisch, een beetje absurd, maar o zo plezant. De Belgische ambassade werd binnen volledig ingepakt in plastic, bezoekers kregen mondmaskers en overals voor een performance van kunstenaar Joris van de Moortel die niet alleen de modellen, maar ook de geweldige band die stond te spelen met witte verf bespoot.Ellen De Wolf