Modeontwerper Kansai Yamamoto, bekend van de podiumoutfits van David Bowie als Ziggy Stardust, keert terug naar de modewereld. Dit meldt Women's Wear Daily.

De Japanse modeontwerper is bekend om zijn ontwerpen voor het Ziggy Stardust personage van David Bowie. De kimono's, gebaseerd op de kostuums uit het Japans Kabuki theater, en het beroemde gestreepte pak uit de shows van Bowie zijn van zijn hand. Yamamoto was de eerste Japanse modeontwerper die op 27-jarige leeftijd zijn collectie toonde in Londen in 1971. Aan die ervaring hield hij vriendschappen over met o.a. David Bowie, Elton John en Stevie Wonder. Bowie zag een modeshow die Kansai had georganiseerd en vroeg aan hem om zijn outfits te ontwerpen voor zijn Ziggy Stardust tournees in 1972 en 1973.

Over Bowie zei hij: "Hij heeft een speciaal gezicht, vind je niet? Hij is noch man noch vrouw, wat mij wel beviel want de meeste van mijn kleren zijn uniseks. Ik hou van zijn muziek en dat heeft mijn ontwerpen beïnvloed, maar er hangt vooral een aura van fantasie rond hem", zei Yamamoto in 1973. Zijn ontwerpen zijn ook te bezichtigen op de Bowie tentoonstelling in het Victoria and Albert museum in Londen die nog loopt tot augustus.

Vorige vrijdag gaf hij na een lange afwezigheid opnieuw een modeshow waarin krijgskunstenaars al vechtend in Yamamoto's samoerai kostuums de catwalk opliepen. "De eerste 20 jaar van mijn carrière was ik modeontwerper en de volgende 20 jaar focuste ik mij op de entertainmentindustrie. Nu voor de eerste keer, combineer ik de twee", aldus Yamamoto. De 69-jarige ontwerper zegt meer shows te willen geven in Europa, Azië en Amerika. Zijn nieuwste ontwerpen zijn eveneens te koop in een pop-up store in het Japanse warenhuis Isetan in Tokio van 3 tot 9 april.

In het begin van de jaren negentig keerde Yamamoto de modewereld de rug toe om zich te focussen op de entertainmentindustrie. Hij organiseerde zijn Super Shows - zoals hij ze noemde -met muziek, dans en acrobatie. Het was een soort Japans festival dat hij opvoerde over de hele wereld. Zijn eerste show 'KANSAI SUPERSHOW- HELLO! RUSSIA' gaf hij op het rode Plein in Moskou voor een publiek van 120.000 mensen. (AV)

Modeontwerper Kansai Yamamoto, bekend van de podiumoutfits van David Bowie als Ziggy Stardust, keert terug naar de modewereld. Dit meldt Women's Wear Daily. De Japanse modeontwerper is bekend om zijn ontwerpen voor het Ziggy Stardust personage van David Bowie. De kimono's, gebaseerd op de kostuums uit het Japans Kabuki theater, en het beroemde gestreepte pak uit de shows van Bowie zijn van zijn hand. Yamamoto was de eerste Japanse modeontwerper die op 27-jarige leeftijd zijn collectie toonde in Londen in 1971. Aan die ervaring hield hij vriendschappen over met o.a. David Bowie, Elton John en Stevie Wonder. Bowie zag een modeshow die Kansai had georganiseerd en vroeg aan hem om zijn outfits te ontwerpen voor zijn Ziggy Stardust tournees in 1972 en 1973. Over Bowie zei hij: "Hij heeft een speciaal gezicht, vind je niet? Hij is noch man noch vrouw, wat mij wel beviel want de meeste van mijn kleren zijn uniseks. Ik hou van zijn muziek en dat heeft mijn ontwerpen beïnvloed, maar er hangt vooral een aura van fantasie rond hem", zei Yamamoto in 1973. Zijn ontwerpen zijn ook te bezichtigen op de Bowie tentoonstelling in het Victoria and Albert museum in Londen die nog loopt tot augustus. Vorige vrijdag gaf hij na een lange afwezigheid opnieuw een modeshow waarin krijgskunstenaars al vechtend in Yamamoto's samoerai kostuums de catwalk opliepen. "De eerste 20 jaar van mijn carrière was ik modeontwerper en de volgende 20 jaar focuste ik mij op de entertainmentindustrie. Nu voor de eerste keer, combineer ik de twee", aldus Yamamoto. De 69-jarige ontwerper zegt meer shows te willen geven in Europa, Azië en Amerika. Zijn nieuwste ontwerpen zijn eveneens te koop in een pop-up store in het Japanse warenhuis Isetan in Tokio van 3 tot 9 april. In het begin van de jaren negentig keerde Yamamoto de modewereld de rug toe om zich te focussen op de entertainmentindustrie. Hij organiseerde zijn Super Shows - zoals hij ze noemde -met muziek, dans en acrobatie. Het was een soort Japans festival dat hij opvoerde over de hele wereld. Zijn eerste show 'KANSAI SUPERSHOW- HELLO! RUSSIA' gaf hij op het rode Plein in Moskou voor een publiek van 120.000 mensen. (AV)