De beste vintage adresjes in Parijs

© iStock

Ontdek de trendy Franse hoofdstad aan de hand van tips van vintagejager Carine Derwa.

.

Carine Derwa is een Belgische dame die al zeventien jaar in Parijs woont. Vroeger verzorgde ze de communicatie voor Armani in België, Nederland en Frankrijk, maar richtte onlangs http://jadorelidee.fr op, een nieuw agentschap voor fotografen, modeontwerpers en stylisten. Carine koopt bijna alleen nog vintagekledij.

1.Treize

“Uitbaatster Terezia Takacs is van Hongaarse afkomst en liep vroeger als model modeshows voor grote merken als Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Twee jaar geleden opende ze een mooie vintageshop in het zevende arrondissement. In de etalage momenteel: een jurk van Red Valentino, een handtas van Prada en schoenen van Yves Saint Laurent. Ik vond er een prachtige gele mantel van Courrèges.”

Rue d’Estrées 13, Parijs.

2.Une boutique sur la comète

“Hier shop ik vaak omdat er echt interessante koopjes zijn. Vorige week vond ik zomersandalen van Azzedina Alaïa voor 200 euro. Naast designermerken als Dior en Lanvin, vind je hier ook T-shirts of broeken voor 10 of 20 euro.”

Rue de la comete 23, Parijs. http://depot-vente-paris-7.fr

3.Didier Ludot

“Dit is de bekendste vintageboetiek in Parijs. Prachtig gelegen in de Jardin du Palais Royal. Je vindt er onder meer Dior, Louis Vuitton en Chanel. De prijzen liggen wat hoger en er valt niet echt over te onderhandelen.”

Galerie Montpensier 24, Jardin du Palais Royal, Parijs. www.didierludot.fr

4.Citizen

“Vlakbij het museum van Picasso vind je deze nieuwe luxueuze vintageboetiek. Tot augustus wordt de vorige stock verkocht tegen 80 procent. Je vindt er kledij van alle grote merken: Chanel, Hermès, Céline, Balmain, Prada, Chloé, Dolce e Gabbana, Balenciaga…, noem maar op.”

Rue de Thorigny 22, Parijs.

5. Iglaïne

“Hier vind je geen jurken voor 2 euro, wel grote namen zoals Balmain, Laroche, Lacroix. Een adres voor modefans die op zoek zijn naar een uniek stuk voor een speciale gelegenheid.”

Rue de la grande Truanderie 12, Parijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content