De beste vintage adresjes in Berlijn

© iStock

Ontdek de hippe Duitse hoofdstad dankzij de tips van vintagejager Nina Byttebier.

Nina Byttebier verhuisde na een jaar aan de Antwerpse modeacademie naar Berlijn. Werkte eerst als moderedactrice voor Vice Magazine Duitsland, daarna als freelancestyliste, journaliste en creatief directeur. Ging in oktober 2014 aan de slag bij Nike, waar ze de marketing verzorgt voor limited edition-producten, samenwerking met designers en speciale uitgaven.

1.Townes

“Hier vind je altijd wel iets van Dries Van Noten, Comme des Garçons of Margiela, maar ook geborduurde etnische stukken of zomerkleedjes uit de jaren dertig. Met de charmante Japanse shopuitbater Shoko Kawaida kun je gezellig kletsen over de vroege jaren van Helmut Lang of over de materiaalkeuze van een jas van Yamamoto. Er is een leuke collectie speciale handtassen uit de hele wereld.”

Linienstraße 56, Berlijn.

2. Das neue Schwarz

“De flamboyante eigenaar van deze winkel leerde ik jaren geleden in Brussel leren kennen. Hij bracht zijn passie voor vintage en moeilijk te vinden designerstukken mee naar Berlijn. Hier vind je Belgische designers, maar ook vintage Prada, Chanel of Rick Owens. Alles is in perfecte staat en kan daardoor iets duurder uitvallen. Maar deze stuks zijn nergens anders te vinden, tenzij bij verzamelaars.”

Mulackstraße 38, Berlijn.www.dasneueschwarz.de

3.Made in Berlin

“Deze winkel heeft een goede selectie van typische vintage en ligt vlakbij shops als Weekday, COS en & Other Stories. Denk jeansjasjes, leren rokken, paillettenkleedjes en sportjasjes uit de jaren tachtig. Deze winkel is onderdeel van een kleine keten met shops waar je per gewicht betaalt.”

Neue Schönhauserstraße 19, Berlijn.www.kleidermarkt.de

4.Yuu Shop

“Dit adres zit een beetje verstopt in de leuke winkelstraatjes van de wijk Mitte. Een strak ingerichte winkel met stukken van vorig seizoen van mijn favoriete ontwerpers: Margiela, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten. Nieuw en ongedragen, maar met kortingen van dertig tot vijftig procent.”

Steinstraße 26, Berlijn. www.yuu-shop.de

5. Flohmarkt Arkonaplatz

“Eén van de vele vlooienmarkten in Berlijn, maar in tegenstelling tot de enorme Mauerpark Flohmarkt vind je hier zeker iets van goede kwaliteit. Hier komen de kenners shoppen en vind je fantastische retromode, oude platen, designstukken uit de fifties en sixties.”

Arkonaplatz, Berlijn. Elke zondag van 10-16u.

door Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content