De beste vintage adresjes in Amsterdam

© iStock

Ontdek de bruisende Nederlandse hoofdstad aan de hand van tips van vintagejager Stefanie Broek.

Stefanie Broek werkt als modejournaliste bij het Nederlandse maandblad Glamour. Ze begon als student vintagekledij te dragen om te experimenteren met haar stijl. Hedendaagse modetrends, zoals A-lijnjurkjes, shopt ze liefst in vintageboetieks, om een duurzame, betaalbare en unieke versie van de trend in haar kleerkast te hebben.

:

1. Laura Dols

“Dit is de bekendste vintagewinkel in Amsterdam, gelegen in de Negen Straatjes, waar je veel vintage vindt. Gespecialiseerd in kleding uit de jaren vijftig, maar je vind er ook jurken uit de jaren twintig of jasjes met brede schouders uit de eighties. Ook voor antieke trouwkledij en accessoires moet je hier zijn.”

Wolvenstraat 7, Amsterdam.http://lauradols.nl/

2. Brilmuseum

“Dit is een pand van drie verdiepingen, ook in de Negen Straatjes, met op de benedenverdieping een winkel met de meest fantastische vintage brilmonturen. Je vindt er brillen van Dior of Chanel, maar ook van minder bekende merken. Ik kocht er een van Robert La Roche. De etalage is altijd prachtig aangekleed.”

Gasthuismolensteeg 7, Amsterdam. www.brilmuseumamsterdam.nl

3. Noordermarkt

“Naar deze markt ga je alleen al voor de leuke sfeer. Je vindt er voornamelijk gespecialiseerde vintagehandelaars, zoals een dame die kledij uit oorlogsperiodes verkoopt, of een handelaar in schapenvellen. Je kunt er ook in grote bakken graaien, in de hoop dat je iets moois vindt voor weinig geld.”

Elke zaterdag.www.noordermarkt-amsterdam.nl

4. Bij ons vintage

“Deze shop heeft twee vestigingen in Amsterdam en verkoopt vintagekledij voor mannen en vrouwen. Je moet er zoeken tussen de volle rekken met oude sportswear en jeanshemden, maar ze hebben ook leuke handtassen en een mooie hoedendoos. Fijn adresje als je enkele leuke items zoekt voor een lage prijs.”

Nieuwezijds Voorburgwal 150 en Reestraat 13, Amsterdam.www.bijons-vintage.nl

5. Waterloopleinmarkt

“Een typische vlooienmarkt met allerlei vintage- en antiekhandelaars. Ze kennen er hun prijzen, maar je kunt onderhandelen en op het einde van de dag laten ze soms spullen staan. Je vindt er legerkledij, antieke jurken en in de winter ook authentieke schaatsen.”

Elke dag behalve zondag, tot 18u. www.waterloopleinmarkt.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content