'Ik droom ervan om de creatief directeur van Gap (Amerikaanse kledingketen) te worden. Ik zie mezelf als de Steve Jobs van Gap. Dan praat ik niet over een capsulecollectie, zoals voor Adidas, maar effectief de volledige creatieve controle over het label hebben', klonk het ambitieus.

Kanye showde tijdens de New Yorkse modeweek zijn opmerkelijke collectie voor Adidas, die heel wat stof deed opwaaien. In het geval van sommige modellen leek het alsof ze hun outfits in de coulissen vergeten waren, ze droegen enkel doorzichtige nylon bodysuits. De rapper-designer liet zich in het interview ook uit over zijn inspiratiebronnen.

REUTERS
© REUTERS

'Onder meer Helmut Lang en Martin Margiela zorgen voor mijn inspiratie. Het is echt duidelijk. Ik ga echt geen verhaaltje ophangen over hoe een zielig hondje met een gebroken enkel me op straat opeens inspiratie zou hebben gebracht. Ik liet me gewoon inspireren door al jaren naar foto's van Helmut Lang te staren', verduidelijkte Kanye zijn inspiratiebronnen. (AB)

'Ik droom ervan om de creatief directeur van Gap (Amerikaanse kledingketen) te worden. Ik zie mezelf als de Steve Jobs van Gap. Dan praat ik niet over een capsulecollectie, zoals voor Adidas, maar effectief de volledige creatieve controle over het label hebben', klonk het ambitieus.Kanye showde tijdens de New Yorkse modeweek zijn opmerkelijke collectie voor Adidas, die heel wat stof deed opwaaien. In het geval van sommige modellen leek het alsof ze hun outfits in de coulissen vergeten waren, ze droegen enkel doorzichtige nylon bodysuits. De rapper-designer liet zich in het interview ook uit over zijn inspiratiebronnen.'Onder meer Helmut Lang en Martin Margiela zorgen voor mijn inspiratie. Het is echt duidelijk. Ik ga echt geen verhaaltje ophangen over hoe een zielig hondje met een gebroken enkel me op straat opeens inspiratie zou hebben gebracht. Ik liet me gewoon inspireren door al jaren naar foto's van Helmut Lang te staren', verduidelijkte Kanye zijn inspiratiebronnen. (AB)