Daniela Riccardi, de CEO van het Italiaanse modehuis Diesel, heeft besloten om het label te verlaten na drie jaar in dienst geweest te zijn. Er is nog geen opvolger aangeduid. Dat meldt de Britse Vogue.

De aankondiging van Daniela is niet het enige nieuws dat er bij Diesel te rapen valt. Het moederbedrijf, Brave Srl, zal ook zijn naam veranderen naar OTB SpA en Stefano Rosso, de zoon van oprichter Renzo Rosso, wordt de co-CEO van het bedrijf.

OTB SpA heeft niet alleen Diesel onder zijn hoede, ook andere grote namen als Maison Martin Margiela en Viktor & Rolf behoren tot de groep. Daarbovenop is het bedrijf ook eigenaar van het productiebedrijf Staff International die de kledij maken van onder meer Just Cavalli, Vivienne Westwoord Red Label en Marc Jacobs.

"Het is mijn grote droom om een modegroep op te richten die een alternatief kan bieden voor de bestaande multinationals in de modewereld", aldus Renzo Rossi, de oprichter van Diesel. (RDM)

Daniela Riccardi, de CEO van het Italiaanse modehuis Diesel, heeft besloten om het label te verlaten na drie jaar in dienst geweest te zijn. Er is nog geen opvolger aangeduid. Dat meldt de Britse Vogue.De aankondiging van Daniela is niet het enige nieuws dat er bij Diesel te rapen valt. Het moederbedrijf, Brave Srl, zal ook zijn naam veranderen naar OTB SpA en Stefano Rosso, de zoon van oprichter Renzo Rosso, wordt de co-CEO van het bedrijf. OTB SpA heeft niet alleen Diesel onder zijn hoede, ook andere grote namen als Maison Martin Margiela en Viktor & Rolf behoren tot de groep. Daarbovenop is het bedrijf ook eigenaar van het productiebedrijf Staff International die de kledij maken van onder meer Just Cavalli, Vivienne Westwoord Red Label en Marc Jacobs. "Het is mijn grote droom om een modegroep op te richten die een alternatief kan bieden voor de bestaande multinationals in de modewereld", aldus Renzo Rossi, de oprichter van Diesel. (RDM)