Damien Fredriksen Ravn is uitgeroepen tot de winnaar van de wedstrijd Dress a Host(ess). De jury koos voor de Noorse modeontwerper Ravn en hij mag nu de uniformen ontwerpen die de hosts en hostessen zullen dragen in oktober tijdens de 23e editie van de Design Biënnale Interieur in Kortrijk. De wedstrijd is een initiatief van Interieur en Flanders Fashion Institute. Damien Fredriksen Ravn is gekozen als winnaar van de wedstrijd Dress a Host(ess). Als winnaar mag hij de uniformen ontwerpen voor de tachtig hosts en hostessen die van 20 tot 28 oktober aanwezig zullen zijn op de Design Biënnale Interieur in Kortrijk. Deze hosts en hostessen zullen dit evenement in goede banen leiden en daarom is het belangrijk dat zij herkenbaar zijn voor de bezoekers. Het is nu de taak van modeontwerper Damien Fredriksen Ravn om herkenbare en stijlvolle uniformen te ontwerpen voor het evenement. De schets (zie foto) geeft al een eerste indruk van de uniformen ontworpen door Ravn.

Scandinavische mode

Damien Fredriksen Ravn studeerde in 2008 af aan de Modeacademie in Antwerpen. Sinds 2010 is hij zelf docent binnen een modeopleiding en geeft hij les aan de modeacademie in Warschau. Daarnaast ontwerpt hij zelf ook collecties onder eigen naam. Damien Fredrisken Ravn laat zich inspireren door onder meer Christopher Kane, Nicolas Ghesquiere en Alexander McQueen én zijn eigen vader. De liefde voor prints en geometrische vormen heeft Ravn meegekregen van zijn vader die wiskundeleraar is.

De ontwerpen van Ravn zijn strak maar toch ook vrouwelijk. Ravn experimenteert graag met nieuwe materialen, prints en ook met de vorm van de kleding. Lijnen worden herhaaldelijk verwerkt in de verschillende kledingstuks. We verwachten dan ook, in analogie met zijn vorige ontwerpen, dat de Ravn zal experimenteren met het klassieke uniform. (LVR)

Damien Fredriksen Ravn is uitgeroepen tot de winnaar van de wedstrijd Dress a Host(ess). De jury koos voor de Noorse modeontwerper Ravn en hij mag nu de uniformen ontwerpen die de hosts en hostessen zullen dragen in oktober tijdens de 23e editie van de Design Biënnale Interieur in Kortrijk. De wedstrijd is een initiatief van Interieur en Flanders Fashion Institute. Damien Fredriksen Ravn is gekozen als winnaar van de wedstrijd Dress a Host(ess). Als winnaar mag hij de uniformen ontwerpen voor de tachtig hosts en hostessen die van 20 tot 28 oktober aanwezig zullen zijn op de Design Biënnale Interieur in Kortrijk. Deze hosts en hostessen zullen dit evenement in goede banen leiden en daarom is het belangrijk dat zij herkenbaar zijn voor de bezoekers. Het is nu de taak van modeontwerper Damien Fredriksen Ravn om herkenbare en stijlvolle uniformen te ontwerpen voor het evenement. De schets (zie foto) geeft al een eerste indruk van de uniformen ontworpen door Ravn. Scandinavische mode Damien Fredriksen Ravn studeerde in 2008 af aan de Modeacademie in Antwerpen. Sinds 2010 is hij zelf docent binnen een modeopleiding en geeft hij les aan de modeacademie in Warschau. Daarnaast ontwerpt hij zelf ook collecties onder eigen naam. Damien Fredrisken Ravn laat zich inspireren door onder meer Christopher Kane, Nicolas Ghesquiere en Alexander McQueen én zijn eigen vader. De liefde voor prints en geometrische vormen heeft Ravn meegekregen van zijn vader die wiskundeleraar is. De ontwerpen van Ravn zijn strak maar toch ook vrouwelijk. Ravn experimenteert graag met nieuwe materialen, prints en ook met de vorm van de kleding. Lijnen worden herhaaldelijk verwerkt in de verschillende kledingstuks. We verwachten dan ook, in analogie met zijn vorige ontwerpen, dat de Ravn zal experimenteren met het klassieke uniform. (LVR)